AȘA ARĂTA O BENZINĂRIE DIN PITEȘTI ÎN ANUL 1930

Pitestiul vechi

Colecția lui Cătăn Tudor de fotografii, clișee, cărți poștale, medalii etc despre Pitești este fabuloasă! Nici nu știu ce să postez mai repede! Întrucât NIMENI nu a vorbit de existența… benzinăriilor din Pitești, vă prezint, astăzi, o fotografie de la 1930 cu o asemenea benzinărie. Doar automobilele apăruseră și la Pitești de ani buni. Firește, nu ca astăzi, când orașul e paralizat de mașini.

Benzinăria din imagine este din Strada Bălașa, aici se afla una dintre primele cinci stații de distribuție OSIN-OIL (așa se numeau benzinăriile atunci) din zona Pitești. Pe șapca salariatului scrie chiar OSIN, ca lumea să știe. Celălalt cetățean din imagine, piteștean non-conformist, probabil era un client. În spatele stației, se poate vedea fațada Restaurantului „Elysee” (proprietar Gh. Alexiu).

(Nota redacției:  Noi fotografii din colecția particulară a lui Cătălin Tudor, anticar și colecționar din Pitești. Textul aparține lui Jean Dumitrașcu. Cred că reușim, la anul, să publicăm un album inedit cu Piteștiul vechi!  Reproducerea imaginilor este interzisă, fără acordul lui Cătălin Tudor)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 1