COADĂ LA ÎNGHEȚATĂ ÎN PITEȘTIUL ANILOR 1950

Pitestiul vechi

Oraș de târgoveți, după 1948, după marea naționalizare impusă de Partidul Muncitoresc Român, în Pitești s-a înființat Trustul Alimentației Publice Locale (TAPL). Acest organism gestiona comerțul cu produse alimentare.

Iată o fotografie cu o coadă la înghețată, la Pitești, în anii 1950. „O înghețată bună, vă rog!”, pare a zice piteșteanul nostru la cravată și costum. Vânzătorul e echipat corespunzător, cu șorț alb și cu o șapcă (pentru a se proteja de soare, probabil vindea toată ziua). Numele său este Aiet Iaia și este de originar din Albania, după cum am aflat de la dl. Ion Iordan. Chioșcul de înghețată era în zona unde se află astăzi clădirea Direcției de Finanțe. O înghețată costa 25 de bani prin 1951-1952.

Fotografia e sugestivă și pentru că ne arată cum arătau piteștenii acum 70 de ani.

(Nota redacției: Cărțile poștale și toate fotografiile  din această rubrică fac parte din colecția particulară a lui Cătălin Tudor, anticar și colecționar din Pitești. Textele aparțin lui Jean Dumitrașcu. Cred că reușim, la anul, să publicăm un album inedit cu Piteștiul vechi!  Reproducerea imaginilor este interzisă, fără acordul lui Cătălin Tudor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

80 + = 81