REVOLUȚIA DE LA PITEȘTI. FOTOGRAFII-DOCUMENT DIN 22 DECEMBRIE 1989

Stiri

Sâmbătă, 22 decembrie 2018, de la ora 9,30, în Piața „Vasile Milea”, Garnizoana Pitești va organiza un ceremonial militar și religios dedicat împlinirii a 29 de ani de la revoluția română, cu participarea asociațiilor locale de revoluționari și a oficialităților.

De-a lungul anilor, unii au spus că nu a fost revoluție, ci lovitură de stat, mulți istorici vorbind, pe urmele S.R.I., de „evenimentele din Decembrie 1989”. O lege specială a acordat tot felul de drepturi revoluționarilor (bani, terenuri, scutiri de impozite, indemnizații), fapt ce a condus la apariția de abuzuri și de „revoluționari de carton”. Un lucru e sigur însă. Mai întâi la Timișoara, apoi la București, poporul român s-a răsculat împotriva lui Nicolae Ceaușescu și a regimului comunist. Avem tot respectul pentru oamenii simpli care au ieșit în stradă în acele zile și care, mai apoi, nu au cerut nimic pentru ei.

 

Piteștenii au ieșit în stradă în 22 decembrie 1989, după ce la televiziunea de stat s-a anunțat fuga dictatorului Ceaușescu cu elicopterul de la clădirea C.C. al P.C.R. Câțiva au luat cu asalt Casa Albă, s-au organizat, au creat organele puterii locale, dar cei mai mulți s-au mulțumit să scandeze „Ole, ole, Ceaușescu nu mai e!” și să manifesteze pașnic. Prezența celor mulți în stradă a contat enorm atunci! Sunt multe de spus despre acest subiect, nu intrăm în amănunte. Din păcate, niciun istoric piteștean nu a scris încă o carte despre revoluția de la Pitești.

Priviți aceste fotografii-document, fotografii obținute de un revoluționar piteștean de la S.R.I. Argeș, poate vă recunoașteți în ele!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 41 = 49