INFOPITEȘTI.RO, PENTRU O CORECTĂ INFORMARE A OPINIEI PUBLICE

Editorial

Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să fie în pas cu informația și beneficiind de o tehnologie adecvată, presa online s-a impus în ultima vreme în conștiința publică, în ciuda celor care deplâng refluxul presei tipărite. Suntem cuprinși cu toții într-o societate a cunoașterii fără sfârșit, fiind bombardați de nenumărate știri noi, într-un ritm năucitor, știri adevărate sau „fake news”, încât, parcă, nici nu mai ai timp să îți formezi o părere despre ce se întâmplă în jurul tău. Cu atâtea informații parțiale sau manipulate care ți se livrează e ca și imposibil să afli adevărul și să iei o decizie optimă.

„InfoPitești.ro” apare  pe o piață locală destul de bogată în publicații, la inițiativa unor tineri ziariști cu studii în domeniu și o anumită experiență, ziariști pentru care independența editorială primează și care cred în libertate și democrație, în adevăr, în bine, în dreptate, în frumos. Care vor, pe scurt, să ofere informații corecte, doar ele utile realmente.

Suntem convinși că este loc pentru toată lumea sub Soare. Oricum, cititorii cărora ne adresăm cu onestitate sunt cei mai buni judecători și vor valida sau nu inițiativa noastră. Nu ne-am propus să schimbăm noi din temelii lumea, nu suntem reformatori de profesie, fiind animați doar de dorința de a informa corect și cu promptitudine opinia publică din Pitești, din Argeș, de oriunde. Firește, încercăm și noi, cu mijloacele noastre, să facem lumea un pic mai bună, mai suportabilă. Nu suntem în concurență cu nimeni, ci doar cu limitele noastre de a cuprinde cât mai multe aspecte ale vieții pentru a le aduce la cunoștința tuturor. Nu vrem decât să ne facem meseria de jurnalist, meserie nobilă și care implică o enormă responsabilitate față de cititori.

Și încă ceva. Nu avem în spate partide, grupuri de interese, servicii secrete, armate, ci doar credința că se poate face presă cinstită și curată. În rest, cum scrie în Cartea Cărților: la început a fost Informația…

Echipa InfoPitești.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 4 = 5