151 DE ARGEȘENI SANCȚIONAȚI PENTRU NERESPECTAREA MĂSURILOR DE PROTECȚIE INDIVIDUALĂ

Administrativ

Instituția Prefectului Argeș informează că situația epidemiologică din județ, conform datelor DSP, se prezintă, astăzi, după cum urmează:

-persoane aflate în carantină instituționalizată: 1;
-persoane aflate în izolare: 1224 (în acest moment);
-persoane internate în spital: 416 (în acest moment, în Argeș);
-persoane vindecate: 216 (de la începutul pandemiei);
-persoane diagnosticate pozitiv: 744 (de la începutul pandemiei), cu 29 mai multe decât în ziua anterioară;
-persoane decedate: 36 (de la începutul pandemiei).

Instituția Prefectului Argeș mai informează că polițiștii și jandarmii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID -19. Controalele dispuse de prefectul Emanuel Soare, pentru verificarea respectării regulilor de protecție individuală și de distanțare fizică, au continuat și în weekend.

Astfel, în ultimele 48 de ore, polițiștii argeșeni au desfășurat verificări la societăți din domeniul turismului și alimentației publice, dar și în zona piețelor, hypermarketurilor, sălilor de jocuri de noroc și în mijloacele de transport în comun . Au fost efectuate controale în aproximativ 50 de societăți comerciale. Polițiștii au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală , în valoare de 12.000 de lei.

Angajații I.S.U. Argeș au efectuat și ei, în ultimele 48 de ore, controale privind respectarea prevederilor Legii 55/2020 (a stării de alertă). Au fost verificate 217 persoane fizice, dintre care 26 au fost surprinse nerespectând măsurile de protecție individuală. Acestea au fost sancționate cu avertisment. Au fost efectuate controale și în 10 societăți comerciale și patru instituții publice.

În plus, în ultimele 48 de ore au fost verificate 2329 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. Au fost aplicate 4 amenzi pentru persoane care nu au respectat măsura izolării, în valoare totală de 2.000 de lei. Este vorba, în primul caz, despre un bărbat de 62 de ani care a fost depistat la magazin, deși figura în izolare. Acesta a fost sancționat cu o amendă în valoare de 500 de lei. Un bărbat de 23 de ani a fost depistat pe raza unei localități argeșene, deși figura în izolare în alt județ. Și el a fost sancționat cu o amendă în valoare de 500 de lei. Un tânăr de 19 ani a fost depistat în trafic, într-un oraș din județ, deși figura în izolare și a fost amendat cu 1.000 de lei. O femeie de 44 de ani, dintr-o comună din Argeș, nu a fost găsită la adresa unde figura în izolare. Nu este pentru prima dată când polițiștii nu o găsesc acasă, ea fiind sancționată cu avertisment și plasată în carantină instituționalizată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 2 = 8