71 DE BOLNAVI DE GRIPĂ ÎN ARGEȘ. NUMĂRUL CAZURILOR DE LA PEDIATRIE ESTE ÎN SCĂDERE

Stiri

La Spitalul de Pediatrie Pitești a scăzut numărul cazurilor de afecțiuni respiratorii, în acest moment fiind internați 66 de pacienți în sectorul respirator.

Până la data de 5 februarie 2019, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost confirmate 71 de cazuri de gripă, dintre care 30 la adulți și 41 la copii, fiind recoltate 104 de probe.

Vă reamintim că, în contextul epidemiologic actual, în vederea prevenirii transmiterii virozelor respiratorii/gripei asociate asistenței medicale, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost instituite măsuri specifice privind accesul în unitate.

– accesul aparținătorilor în unitate se desfășoară doar în timpul programului de vizită și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient;

– în cazurile excepționale, când sunt admiși în unitate vizitatori, se va scurta timpul de vizită la 10 minute, iar vizitatorii vor purta obligatoriu mască și halat/pelerină de unică folosință. Se va face triajul epidemiologic al acestora, excluzându-se persoanele cu semne clinice de boli respiratorii acute;

– în secțiile cu risc crescut – Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI, Hematologie – accesul vizitatorilor este interzis.

Vă informăm, de asemenea, că rata absenteismului în unitățile de învățământ a scăzut zilele acestea la 5 % față de 16 % cât s-a înregistrat la începutul saptamanii, nefiind necesară măsura suspendării cursurilor. În perioada vacanței intersemestriale se efectuează acțiuni de dezinfecție și curățenie în aceste unități .

De asemenea, pentru a preveni răspândirea microbilor, respectă aceste reguli simple:

• Acoperă gura și nasul cu un șervețel atunci când tușești sau strănuți. Dacă îți sufli nasul, folosește un șervețel.
• Nu lăsa șervețelul folosit nicăieri. Aruncă imediat șervețelul folosit în coșul de gunoi.
• Dacă nu ai șervețel, atunci tușește / strănută în partea superioară a brațului sau în cot, NU în mâini / palme!
• Este recomandat să te speli pe mâini după ce ai tușit, strănutat sau ți-ai suflat nasul.
• Spală-te pe mâini cu săpun și apă; dacă nu ai la dispoziție săpun și apă, utilizează un dezinfectant de mâini pe bază de alcool care conține cel puțin 60% alcool.
• Evită atingerea ochilor, nasului sau a gurii. Microbii se răspândesc adesea atunci când o persoană atinge ceva ce este contaminat și apoi își atinge ochii, nasul sau gura.
• Evită contactul apropiat cu bolnavii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

80 − 76 =