ACUM! SORIN APOSTOLICEANU, NOUL PRIMAR INTERIMAR AL PITEȘTIULUI

Stiri

Emilian Dragnea, prefectul județului Argeș, a emis astăzi de dimineață un ordin prin care constata încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al lui Cornel Ionică, în urma unei decizii din 2016 a  Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care constata că edilul s-a aflat în conflict de interese în perioada în care fusese consilier local și viceprimar. Cornel Ionică poate contesta ordinul prefectului în termen de 10 zile.

Prefectul a comunicat astăzi acest ordin și Consiliului Local al Municipiului Pitești. Întâmplător, la ora 15.00, era convocată ședința pe comisii a Consiliului Local, la Centrul Multifuncțional, pentru ședința în plen de joi. La ședință, consilierul local Cristian Gentea, președintele P.S.D. Pitești, a solicitat o discuție cu toți consilierii, pe tema încetării mandatului lui Cornel Ionică. Președintele Gentea a cerut specialiștilor din Primăria Pitești – de la Direcția Economică, de la Fonduri Europene, de la Direcția Juridică și secretarului Cătălin Călugăru – puncte de vedere dacă este o urgență pentru alegerea unui primar interimar sau se poate aștepta până joi, când este ședința ordinară convocată în plen, mai ales că și convocarea unei ședințe de îndată are o procedură specifică.

Adrian Oprescu, de la Fonduri Europene, a arătat că mâine, deja, trebuie semnate documente pe fonduri europene. După intervenția și a altor consilieri – Narcis Sofianu, Eduard Morlova, Dănuț Dinu -, Cristian Gentea a cerut secretarului Municipiului să convoce o ședință de consiliu de îndată după toate procedurile legale. Consilierii locali au continuat apoi discuțiile pe comisii.

Ședința de îndată a Consiliului Local al Municipiului Pitești, la care au participat 21 de consilieri, a fost condusă de către Sorin Apostoliceanu. Acesta a prezentat proiectul inițiat chiar de domnia sa, ținând cont de ordinul prefectului, cu privire la alegerea unui viceprimar cu atribuții de primar. Președintele P.S.D. Pitești Cristian Gentea l-a propus pe Sorin Apostoliceanu, ca și alți consilieri de la ALDE. A urmat procedura votului secret.

Cu 19 voturi pentru și două împotrivă, Sorin Apostoliceanu este noul primar interimar (viceprimar cu atribuții de primar) al Piteștiului… E posibil ca acest interimat să dureze până la alegerile din 2020 sau mai puțin, dacă primarul Cornel Ionică va avea câștig de cauză în instanță, în situația în care va contesta ordinul prefectului.

Redacția InfoPitești îi urează succes în noua funcție, de viceprimar cu atribuții de primar, domnului Sorin Apostoliceanu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 4 =