ADĂPOSTURILE PE TIMP DE NOAPTE DIN PITEȘTI, LUATE CU ASALT

Social

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești,  serviciu public al Primăriei Pitești, gestionează, printre altele, și activitatea a două adăposturi de noapte pentru cei mai nevoiași oameni.

Este vorba de  Adăpostul pe timp de noapte „Speranța”, din cartierul Găvana III, bl.M5a, parter, cu o capacitate de 12 paturi, și de Adăpostul pe timp de noapte Nord, situat în cadrul P.T.204, str. G-ral Magheru, cu o capacitate de 24 de paturi. Ambele au program de funcționare între orele 20.00 și 08.00 și oferă servicii de cazare, cazarmament şi condiţii igienico-sanitare pentru persoanele asistate.

La ora actuală, în condiții grele de iarnă, ambele adăposturi sunt luate cu asalt, noapte de noapte, de persoane sărmane, fără locuință,  aflate în mare suferință. Printr-un protocol încheiat între conducerea D.A.S. și Biserica „Sfânta Vineri” din Pitești, aceste persoane beneficiază și de o masă caldă în fiecare seară.

Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte Nord se adresează persoanelor de sex masculin, lipsite de adăpost, persoanelor victime ale violenţei domestice şi persoanelor care la o anumită vârstă, din diferite motive, nu au unde să locuiască, iar adapostul ,,Speranța” este destinat persoanelor de sex feminin.

Persoanele care se adresează acestor centre trebuie să fie locuitori ai Municipiului Piteşti, dar în cazuri excepţionale este permisă şi cazarea persoanelor cu domiciliul în alte localităţi, până la găsirea unei soluţii locative. Ele trebuie să posede asupra lor un act de identitate(BI/CI), să nu se afle sub influenţa băuturilor alcoolice, substanţelor halucinogene sau a drogurilor, să se poată îngriji singuri și să semneze acordul de intrare în cadrul centrului din care să reiasă că este într-o stare de sănătate fizică şi psihică normală, că nu suferă de boli transmisibile (sifilis, TBC, SIDA, boli de piele, scabie, paraziţi) şi că nu are răni deschise.

(Foto: descriptiv)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 65 = 67