ARGEȘUL, SUB AVERTIZARE DE VREME SEVERĂ

Stiri

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 9 iunie, o avertizare de vreme severă – COD GALBEN de vijelii, grindină și averse, valabilă și pentru județul Argeș.

Interval de valabilitate este 9 iunie, ora 09:30 – 12 iunie, ora 09:00. În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, în cursul zilei de marți (9 iunie) îndeosebi în regiunile intracarpatice și la munte, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 iunie) în sud-vest, iar miercuri și joi (10 și 11 iunie) în cea mai mare parte a țării.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp.

De asemenea, în interval de valabilitate: 09 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 10:00
se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul Olteniei, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 2