ATENȚIE, ARGEȘENI! RECOMANDĂRI PENTRU A EVITA TRAGEDIILE DE SĂRBĂTORI

Stiri

Pentru desfăşurarea în condiţii optime a acestor sărbători, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș asigură permanent intervenţia pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi protecţia cetăţenilor.

În perioada premergătoare minivacanței, inspectorii de prevenire au intensificat controalele la spațiile de cazare, spații de alimentație publică care organizează mese festive cu prilejul sărbătorilor de iarnă de Crăciun, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești la care se înregistrează afluență mare de persoane.

În plan operațional, zilnic, pompierii cu mijloacele tehnice din dotare vor asigura intervenția imediată în caz de urgență.

Totodată, pentru răspunsul la eventuale urgenţe medicale, vor fi disponibile echipajele SMURD de asistență medicală de urgență și prim-ajutor calificat.

RECOMANDĂRI

Cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate.

Pentru a preveni producerea unor incendii, nu aprindeţi artificii sau lumânări în bradul de Crăciun sau în apropierea materialelor care pot lua foc.

De asemenea, este important să nu amplasaţi bradul de Crăciun în apropierea unor surse de căldură, precum sobe, calorifere ori alte mijloace de încălzire;

În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazaţi în structuri de primire turistice, familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.

Totodată, părinţilor li se recomandă supravegherea permanentă a copiilor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să utilizeze petarde, artificii sau alte obiecte periculoase.

Se atrage atenția organizatorilor de evenimente cu aflux de persoane asupra principalelor aspecte pe care aceștia trebuie să le aibă în vedere, respectiv:
– respectarea capacității maxime de utilizatori ai spațiului în care se desfășoară evenimentul;
– asigurarea măsurilor privind evacuarea utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență;
– asigurarea funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv;
– instruirea personalului cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și care asigură intervenția la locul de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

26 + = 28