BĂRBAT AMENDAT PENTRU NERESPECTAREA CARANTINEI

Stiri

Aproape 250 de efective de poliție şi poliţie locală s-au aflat la datorie, în ultimele 24 de ore, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

40 de acțiuni punctuale au fost desfăşurate în ziua precedentă, (din care 37 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș și polițişti locali), fiind verificate 69 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

De asemenea, 329 de autovehicule au fost verificate, din care 150 mijloace de transport în comun. Totodată, din totalul celor 1.824 de persoane verificate, un număr de 1.450 de persoane au fost controlate cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 171 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.000 de lei. Dintre acestea, 160 de sancţiuni, în valoare de 18.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată, ca urmare a nerespectării măsurii izolării, iar 10 sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

Nu a respectat măsura carantinei

În ziua de 11 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat un bărbat, M.I., de 51 de ani, din municipiul Curtea de Argeș, str. Valea Iasului, bl. P6, sc.A, et.2, ap. 5, care nu a respectat măsura carantinării la domiciliu. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

Nu a respectat programul de lucru

În cadrul acțiunilor de verificare a respectării dispozițiilor legale în vigoare cu privire la prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS Cov-2, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au constatat faptul că, un agent economic (minimarket) de pe raza de competență funcționa, după ora 21.00, contrar dispozițiilor HG 856/2020. Astfel, polițiștii au pus în vedere administratorului societății și lucrătorului comercial să respecte programul orar de funcționare și să închidă magazinul.

Totodată, documentația întocmită cu ocazia verificărilor a fost înaintată către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

36 − = 28