CRĂCIUN DE FOC PENTRU SALVAMONTIȘTI. ZECI DE ACCIDENTE ȘI SITUAȚII DE URGENȚĂ

Stiri

Zi de foc pentru cei peste 300 de salvamontiști aflați de serviciu în bazele și posturile Salvamont, pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă sau în zonele cu mare afluență turistică.

Accidente pe pârtiile de schi sau în afara acestora, oameni surprinși de viscol pe munte, rătăciți, dispăruți, situații de urgență maximă la care membrii echipelor Salvamont au fost solicitați să intervină.

Astfel, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 39 apeluri de urgență: 7 apeluri pentru Salvamont Predeal, 5 apeluri pentru Salvamont Bușteni, 5 apeluri pentru Salvamont Straja, 4 apeluri pentru Salvamont Gorj, 4 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov, 3 apeluri pentru Salvamont Alba, 2 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 2 apeluri pentru Salvamont Dâmbovița, 1 apel pentru Salvamont Vâlcea, 1 apel pentru Salvamont Bran, 1 apel pentru Salvamont Sibiu, 1 apel pentru Salvamont Harghita – Formația Gheorgheni, 1 apel pentru Salvamont Petroșani, 1 apel pentru Salvamont Caraș Severin și 1 apel pentru Salvamont Bihor.

De asemenea, s-au mai primit alte 28 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană. 

,,Nu uitaţi, echipele Salvamont sunt singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale. Apelaţi cu încredere la prietenii dumneavoastră de pe cărările munţilor”, transmite Salvamont România.

(Foto: Salvamont România)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

77 + = 78