„CUM MI-AM PETRECUT SFÂRȘITUL LUMII” LA CINEMA ,,BUCUREȘTI”

Cultura

Duminică, 16 decembrie 2018, de la ora 18, la Cinema ,,București” puteți viziona filmul „Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii”, în regia lui Cătălin Mitulescu. În rolurile principale: Dorotheea Petre și Timotei Duma.

Acțiunea se petrece la București, în 1989. Eva, de 17 ani, fratele ei mai mic, Lalilu, de 7 ani, și părinții lor locuiesc într-un cartier al Capitalei. Eva este pentru prima dată îndrăgostită. Viața Evei se schimbă însă în ziua în care ea și Alexandru sparg în școală, din greșeală, bustul lui Ceaușescu. Sunt prinși și li se cere să își facă autocritica în fața adunării școlare. Obligat de tatăl său, Alexandru se umilește și scapă. Eva refuză, este exmatriculată și transferată la o școală profesională de la periferia orașului. Îl părăsește pe Alexandru și, împreună cu Andrei, pune la cale un plan să fugă din România. Vor să treacă Dunărea înot. Martor al plecării celor doi, Lalilu ia decizia vieții lui.

Un film despre cum un puști de 7 ani ne-a scăpat de Ceaușescu, iar o adolescentă de 17 ani și-a putut hotărî viitorul, o tragi-comedie cu nuanțe de absurd și sublim. Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 34 = 43