DEZBATERE DESPRE PĂCĂNELELE CARE AU INVADAT PITEȘTIUL

Stiri

Vineri, 22 martie, de la ora 18.30, la Sala Multimedia a Filarmonicii Pitești, va avea loc o  dezbatere publică de maxim interes cu tema „Jocurile de noroc – Dependență/Soluții”. Dezbaterea este organizată de #activAG Pitești în colaborare cu Narcis Sofianu, consilier local din partea P.N.L., cu acordul primarului Cornel Ionică. Vor fi invitați să participe specialiști în domeniu, politicieni, jurnaliști, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ argeșean etc. Cei interesați de participare, trebuie să apeleze la nr. 07262631357, locurile fiind limitate în sală.

Organizatorii dezbaterii arată că:

* În acest moment, în România există 15.000 de agenții cu aparate de tip slot machine, așa numitele „păcănele”, și 10.000 de agenții de pariuri, potrivit Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc din România. Asta înseamnă că la o populație adultă de 15 milioane, cât are România, există o agenție de jocuri de noroc la 600 de adulți.
* Lângă toate sălile de jocuri de noroc, există un bancomat sau o casă de amanet, pentru ca jucătorii să poată pune mâna rapid pe o nouă sumă de bani, în cazul în care au pierdut tot ce aveau la ei.

* Scopul proiectului pe care consilierul Narcis Sofianu urmează să-l depună pe masa Consiliului Local al Municipiului Pitești nu este de a lovi în operatorii de jocuri de noroc, ci de a apăra consumatorii și victimele colaterale ale acestora (familie, prieteni, angajatori, terțe persoane).

Obiective:

  • Îmbunătățirea vieții sociale în zonele rezidențiale;
  • Prevenirea dependenței de jocurile de noroc;
  • Diminuarea efectelor dependenței de jocurile de noroc.

Măsuri propuse:

  • Mutarea activităților de jocuri de noroc și case de pariuri în afara zonelor  rezidențiale;
  • Campanie de prevenire a dependentei de jocurile de noroc;
  • Consiliere gratuită pentru dependenții de jocuri de noroc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

22 + = 28