DOSAR PENAL PENTRU ÎNȘELĂCIUNE. POLIȚIA AVERTIZEAZĂ!

Stiri

Polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni au finalizat cercetările într-un dosar penal privind sâvârșirea infracțiunii de înşelăciune.

Din cercetări s-a stabilit faptul că, în ziua de 8 decembrie 2019, un bărbat de 42 de ani, din Vlădeşti, judeţul Vâlcea, ar fi vândut unui bărbat de 74 de ani, din Leordeni, bijuterii din metal de culoare galben, pretins a fi aur, pentru care persoana vătămată a plătit suma de 3.800 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit persoanei vătămate.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de trimitere în judecată.

Pentru a nu fi victime ale unor infracţiuni de înşelăciune, poliţiştii argeşeni vă recomandă:

 –Nu intraţi în discuţii cu persoane necunoscute, indiferent de pretextul pentru care vă abordează!

-Nu vă lăsaţi încântaţi de obţinerea cu uşurinţă a unor foloase! Pe lângă riscul de a fi păcăliți prin sustragerea unei părți din suma de bani, bunurile pot să nu corespundă sau să provină din furt. Rețineți zicala: ,,Ceea ce pare prea frumos ca să fie adevărat, chiar așa și este!”
-Evitaţi efectuarea schimburilor de monedă sau banconote către persoane neautorizate. În cazul în care totuși consimţiţi un astfel de schimb, când primiţi suma solicitată, număraţi cu atenţie bancnotele, înainte de eventuala restituire a banilor spre renumărare. De regulă, atunci se realizează înlocuirea sumei iniţiale, iar sub diverse pretexte, infractorii dispar, iar victima descoperă ulterior că a fost înşelată!
– Tot din categoria înșelăciunilor, acordați o atenție sporită unor metode ca ,,Accidentul”, ,,Coletul”, ,,Pomana”, ,,Instalatorul” sau alte asemenea pretexte prin care persoane rău-voitoare câștigă încrederea victimelor și pătrund, cu acceptul persoanelor vătămate, în locuințele acestora. Discutați în familie despre astfel de situații, pentru a le putea evita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 5 = 1