DUMITRU CONSTANTIN DULCAN, ÎNTÂLNIRE CU CITITORII DIN PITEȘTI

Cultura

Dumitru Constantin Dulcan va avea o întâlnire cu numeroșii săi admiratori piteșteni și își va lansa un nou volum, „Creierul și mintea Universului”, la Filarmonica Pitești, în data de vineri, 31 mai 2019, ora 17.30.

Despre carte și autor vor vorbi Jean Dumitrașcu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Maria Constantinescu, psiholog, prof.univ.dr. la Universitatea din Pitești, Octavian Sachelarie, manager al Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu”, Mircea Bărbuceanu, fizician, prof.univ.dr. la Universitatea din Pitești, și Vasile George Dâncu, director al Editurii Școala Ardeleană.

Dumitru Constantin Dulcan este unul dintre cei mai originali gânditori români. S-a născut la 6 noiembrie 1938, în satul Mârghia de Sus, comuna Lunca Corbului. De profesie medic militar, cu specializările neurologie și psihiatrie, Dumitru Constantin Dulcan a profesat la Spitalul Militar Central din București, unde a condus secția de neuropsihiatrie, apoi clinica de neurologie, având gradul militar de general de brigadă.

Cartea sa „Inteligența materiei” a fost distinsă, în 1992, cu premiul Academiei Române pentru filosofie. În această carte, publicată în 1981, și care a făcut vâlvă în toate mediile, autorul încerca să arate că „știința deținea, deja”, dovezile existenței lui Dumnezeu, manifestat în toate formele vii. Alte volume publicate: „Mintea de dincolo”, „Oglinda conștiinței”, „În căutarea sensului pierdut”, „Somnul rațiunii”, „Către noi înșine”, „Gândirea omului modern”, „Culmi și limite”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

85 − 77 =