A lucrat o viață ca depanator radio, în spate la „Fortuna”. Când aparatele de radio nu mai interesau pe nimeni, s-a apucat să scrie epigrame. Din ce în ce mai bune. Până la pensie, a mers la serviciu, unde, în loc să șomeze, punea versuri pe rime. A făcut și ceva politică, dar, neavând bani, nu l-a băgat nimeni în seamă. Doar pe la ședințe, când mai spunea câte un banc, dar niciodată pe vreo listă, chit că era înflăcărat vadimist. Prima lui epigramă suna așa, dacă ne aducem bine aminte: „Un depanatist reparator/Lui Vadim adorator/Specialist este în dame/ Le va pune Quintus rame”. Era plin de poante și un om extrem de tonic.
Dar pe lângă Vadim, mai alea un idol. Pavel Coruț. Pentru cei care nu știu încă, Pavel Coruț a publicat peste 175 de volume!!! În 30 de ani. Fostul colonel de informații militare avea o capacitate de scris uluitoare (iar Nelu Vișan avea toate aceste cărți, caz singular, pentru că nu le are nici biblioteca județeană). Dar Coruț scria tot felul de bazaconii, cu lumi secrete, de la „Eu, Varain la Neamul Arienilor” la „Suflet de spion”.
Pavel Coruț a decedat la 28 octombrie 2021. A fost incinerat, victimă a viziunilor sale scriitoricești. Pe neașteptate, în curând, avea să decedeze și Nelu Vișan. Grav bolnav, și-a făcut testamentul. A urmat scandalul cu familia. Nelu Vișan a lăsat cu limbă de moarte să fie incinerat. Precum Pavel Coruț. Familia nu era de acord, toți erau ortodocși, incinerarea e considerată, la ortodoși, un mare păcat. Dar Nelu Vișan nu s-a lăsat convins. La 17 martie 2022 a fost incinerat.
Rămân cărțile sale, neincinerate. Unele au epigrame bune, altele sunt onorabile, altele sunt de umplutură (deh, volume de peste 400 de pagini). Și mai avea un obicei Nelu Vișan. Se fotografia cu toți scriitorii. Cine vrea să cunoască o istorie în imagini a literaturii argeșene îi poate consulta cărțile. Nu pentru… epigrame, ci pentru fotografii.
Jean Dumitrașcu