FC ARGEȘ VREA ȘI ECHIPĂ DE TINERET!

Sport

Începând din sezonul viitor, Piteştiul ar mai putea avea încă o echipă de fotbal. Oficialii clubului FC Argeș iau în calcul posibilitatea de a înfiinţa echipa a doua pentru a putea pune bazele unei piramide solide a fotbalului piteştean, informează Fotbal Club Argeș.

Conducerea grupării din Trivale şi staff-ul tehnic îşi doresc ca într-un viitor cât mai apropiat, Piteştiul să redevină o forţă în fotbalul românesc, aşa cum a fost la nivelul anilor 2000, când s-a putut bate de la egal la egal cu marile forţe, Steaua, Dinamo şi Rapid.

FC Argeş 2 ar urma să activeze în Liga a III-a, urmând să fie o alternativă pentru fotbaliştii tineri care au şanse mai puţine de a îmbrăca tricoul primei echipe, dar şi pentru jucătorii cu experienţă care s-au confruntat cu probleme medicale.

Emil Săndoi, principalul echipei, îşi doreşte foarte mult ca Piteştiul să mai aibă încă o echipă, exact cum era pe vremuri cea de tineret, o adevărată pepinieră pentru clubul din Trivale, la care s-au format şi afirmat foarte mulţi jucători de mare valoare: „Cred că pe parcurs ar trebui formată şi o echipă a doua a clubului. Ar fi benefic pentru fotbalul argeşean. Un jucător care dacă nu prinde lotul primei echipe, este bine să aibă unde să meargă, la echipa a doua, în liga a treia!. E foarte important să aibă jocuri în picioare.

Conducerea clubului a fost preocupată permanent de acest aspect. Se poartă discuţii în continuare pe acest subiect, pentru că lotul echipei mari este de un anumit număr de jucători. Dacă nu ai parte de accidentări, 5-6 fotbalişti tineri pot să rămână fără jocuri oficiale. Atunci se pot duce la echipa a doua unde să joace într-o competiţie de seniori şi automat, valoarea lor va creşte!. Acolo se pot pune bazele construirii unei noi echipe.

Din toamnă, este posibil să avem şi echipa a doua, pentru că avem dreptul să o înscriem în liga a treia, conform regulamentului FRF!. Ne-ar ajuta foarte mult. Este o alternativă foarte bună nu numai pentru tineri, ci şi pentru cei care sunt mai în vârstă. În momentul în care vin după o accidentare, este destul de greu să-i reintegrezi la prima echipă numai din antrenamente. Automat şi lor le trebuie o competiţie în care pot să aibă jocuri în picioare. Pot să-şi revină acolo, iar după aceea, pot fi cooptaţi la prima echipă fără nici o problemă.

Prin înfiinţarea unei echipe secunde, îi punem monitoriza mult mai uşor şi pe jucătorii tineri, de mare perspectivă. Este mult mai bine să ai tu ca şi club, o echipă a doua unde să se lucreze după sistemul celei mari, decât să împrumuţi jucătorii la alte formaţii din ţară. Sunt mult mai greu de urmărit şi nu ai garanţia că pot progresa aşa cum îşi doreşti tu ca şi club” a declarat tehnicianul lui FC Argeş.

(Foto: Fotbal Club FC Argeș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

97 − 88 =