FILME NOI LA CINEMA ,,BUCUREȘTI”

Stiri

Sâmbătă, 9 martie 2019, de la ora 18.00, la Cinematograful „București” va fi proiectat filmul „Cold War” („Războiul rece”; titlul original:  „Zimna wojna”).

Regia îi aparține lui Pawel Pawlikowski, în rolurile principale fiind Joanna Kulig, Tomasz Kot, Agata Kulesza, Borys Szyc.

Filmul (o coproducție  Polonia, Franța, Marea Britanie) spune o poveste de dragoste petrecută în timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-Al Doilea Război Mondial, și Parisul boem al anilor ’50. Un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună. „Războiul rece” este o poveste de dragoste improbabilă și totuși neobișnuit de puternică, între Polonia, Berlin, Iugoslavia și Paris, de o parte și de alta a Cortinei de Fier.

Prețul unui bilet la „Cold War” este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 10 martie 2019, de la ora 18.00, va rula filmul românesc „Distanța dintre mine și mine”.

Regia este semnată de Mona Nicoară și Dana Bunescu. Cu o reputație de femeie fatală, băutoare și fumătoare prodigioasă, poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian are cu ce să se lupte: după ce în anii fascismului în România s-a refugiat în ilegalismul comunist, a devenit simultan complice și problematică pentru noul-instalat regim Stalinist, ca apoi să intre în conflict direct cu regimul Ceaușescu, terminând într-un exil nedorit în 1985, în urma uciderii dizidentului Gheorghe Ursu. 

Film despre credințe, artă și putere, „Distanța dintre mine și mine” explorează distanțele  dintre memoria personală și arhiva oficială, dintre realitatea noastră actuală și ficțiunile pe care le construim despre trecut. Gândurile Ninei în timpul ultimului ei an de viață sunt confruntate cu o bogată arhivă de filme, muzică, poezie, apariții de televiziune, întregistrări private inedite și documente de urmărire de la Securitate.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 5 =