GERUL BOBOTEZEI LOVEȘTE! NINSORI ȘI ÎNGHEȚURI

Stiri

Vremea se răceşte în următoarele zile, iar gerul Bobotezei loveşte România. Un val de aer polar va cuprinde centrul, estul Europei şi Balcanii. Temperaturile vor scădea brusc la minus 13, minus 14 grade.

Conform directorului executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, în ianuarie ne putem aştepta la orice din partea vremii.

„Luna ianuarie este cea mai rece din calendar, deci ne putem imagina, cel puţin până în acest moment, că trebuie să ne aşteptăm ca temperatura medie să fie sub zero grade în cea mai mare parte a ţării, precipitaţiile să fie foarte puţine pe partea de est şi centru a teritoriului şi ceva mai multe pe vest şi sud-vest. Este luna cu recorduri de temperaturi minime, chiar dacă acestea s-au înregistrat foarte de demult, în 1942. Este o lună cu precipitaţii foarte reduse, cel puţin pe jumătatea de est a teritorului. Statistica ne arată că luna ianuarie are două viscole, luna februarie tot două viscole şi trebuie să fim atenţi şi la statistica de viscole din martie.

De asemenea, să nu uităm că anul trecut am avut un viscol de proporţii şi în luna aprilie… Să lăsăm deschisă posibilitatea ca iarna să nu se încheie pe 28 februarie”, a menţionat specialistul, citat de RTV.

Ajunul Bobotezei, sâmbătă, 5 ianuarie, va aduce vreme geroasă, în nord şi în centru, local în nord-vest şi pe spaţii mai mici în rest, cu precãdere în dealurile sudice, iar noaptea doar izolat în depresiunile din estul Transilvaniei. Nebulozitatea se va accentua şi se va extinde dinspre nord-vest, cuprinzând treptat majoritatea regiunilor. Local şi temporar va ninge la munte, în vest, centru şi nord şi pe spaţii mici în rest. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 şi 1 grad, iar cele minime între -10 şi -2 grade.

(Sursa: Adevărul.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 21 = 31