GROUPE RENAULT ROMÂNIA A DONAT 50 TABLETE UNOR LICEE TEHNOLOGICE DIN ARGEȘ

Social

În Sala de consiliu a Inspectoratului Școlar Județean Argeș a avut loc, joi, o acțiune importantă pentru comunitatea educațională din județ, derulată în cadrul parteneriatului dintre I.Ș.J. Argeș și Groupe Renault România. Este cunoscut faptul că Groupe Renault România susține proiecte de implicare în comunitate care corespund strategiei de responsabilitate socială corporativă, prin inițiativa MOBILIZE, sub sloganul „Ne mobilizăm pentru o lume mai bună”.

Astfel, „pentru o lume mai bună”, societatea a donat 50 de tablete utilate cu programe esențiale pentru desfășurarea activităților online, cu abonament la internet timp de 12 luni, elevilor din liceele tehnologice, cu precădere celor din școlile profesionale. Această donație vine să puncteze și să continue sprijinul pe care Dacia Groupe Renault l-a oferit constant învățământului profesional și profesional dual din Argeș.

„Situația prin care trece societatea nu permite, așa cum ne-am dori, desfășurarea unui proces educațional firesc în toate localitățile și școlile din județ. În condiții de criză epidemiologică, implicarea în comunitatea în care activează nu face altceva decât să sporească starea de bine a acesteia și a elevilor.
Acțiunea de astăzi vine în sprijinul nevoii elevilor de a participa la un tip de învățare care să alterneze învățarea online cu cea tradițională, față în față. Fiecărui elev trebuie să-i asigurăm dreptul fundamental la educație, indiferent de mediul socio-economic din care face parte. ”

Orice demers este benefic în susținerea educației; educația este ceea ce aduce valoare în societate. Acesta este mesajul comun al reprezentanților celor două instituții: Elena Liliana Murguleț și Christophe Dridi.

Pe de altă parte, s-a evidențiat disponibilitatea Groupe Renault, prin vocea directorului , de a susține, sub diferite forme, elevii din comunitățile defavorizate care se dovedesc, pe de altă parte, și performanți la învățătură.

La eveniment au participat cei 10 directori ai următoarelor unități de învățământ: Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, Liceul Tehnologic ”Astra” Pitești, Liceul Tehnologic ”Armand Călinescu” Pitești, Liceul Tehnologic ”Dinu Brătianu” Ștefănești, Liceul Tehnologic Auto Curtea de Argeș, Liceul Tehnologic ”Petre Ionescu Muscel” Domnești, Colegiul Tehnic Câmpulung, Liceul Tehnologic Auto Câmpulung, Liceul Tehnologic ”Victor Slăvescu” Rucăr și Liceul Tehnologic ”I.C.Petrescu” Stâlpeni.

Aceștia, pe lângă mulțumiri, au prezentat și alte proiecte comune derulate cu investitorul francez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

26 − 21 =