MINISTRUL TRANSPORTURILOR, VIZITĂ ÎN ARGEȘ

Stiri

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, alături de întreaga echipă de conducere din cadrul ministerului și a CNAIR, s-a aflat astăzi în județul Argeș.

Aici, primele discuții legate de infrastructura rutieră au avut loc la Consiliului Județean Argeș, discuții la care au participat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă, parlamentarii de Argeș și primarii municipiului Pitești și orașului Mioveni.

De asemenea, ministrul Transporturilor a vizitat și a evaluat stadiul mai multor lucrări de infrastructură rutieră precum sensul giratoriu de pe DN 73 la intersecția spre Colibași, unde s-a întânit și cu directorul general al grupului Renault Romania și al Uzinei Dacia, Christophe Dridi. Cu acest prilej, ministrul Răzvan Cuc a anunțat că lucrările la acest sens giratoriu se vor termina la jumătatea lunii iulie, cu două luni mai devreme decât era programat.

Totodată, Răzvan Cuc a anunţat că DN 73D, care traversează oraşul Mioveni, va fi asfaltat de CNAIR în acest an. „De luni vor începe pregătirile pentru amenjarea șantierului iar în două – trei săptămâni ar trebui să înceapă asfaltarea.”, a spus ministrul Cuc. Următoarea destinație a fost Gara Ciumești care deserveşte Uzina de la Mioveni. Ministerul Transporturilor a alocat fonduri pentru modernizarea infrastructurii de transport feroviar care deservește cel mai mare exportator al țării, Uzina Dacia de la Mioveni. “Gara Ciumeşti care deserveşte Uzina de la Mioveni va fi modernizată de Ministerul Transporturilor.

Am alocat în acest sens 2,7 milioane lei din bugetul de stat, fără TVA”, a precizat Răzvan Cuc, ministrul arătând că au fost luate în considerare toate solicitările Uzinei Dacia.

Banii alocați de Ministerul Transporturilor vor fi investiți în două linii de transport feroviar, iar o linie va fi prelungită cu aproape 400 metri pentru a creşte capacitatea de operare. Ministerul a luat în calcul şi conexarea liniei 5 care să lege Uzina direct cu Piteştiul. S-au aprobat bani şi pentru staţiile Goleşti şi Ştefăneşti pentru ridicarea standardelor de funcţionare.

În ceea ce privește Centura de Vest a Piteștiului, ministrul Răzvan Cuc a spus că acest proiect va fi introdus pe tronsonul I al drumului de mare viteză Pitești – Craiova.

Tot în acest an vor începe asfaltările și pe două drumuri din zona de sud a județului – DN 67 B, Scoarța – Pitești și DN 65 A Costești – Teleorman.
Legat de infrastructura de drumuri naționale din județul Argeș, în 2019, vor fi asfaltați 100 de kilometri iar pe alți 70 de kilometri se vor aplica tratamente asfaltice simple și duble.

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a făcut o serie de precizări importante privind și proiectul autostrăzii Pitești-Sibiu. Ministrul Cuc a spus că amânările la proiect au fost generate în special de contestaţii. „Am refăcut procedurile de achiziţie şi îndată ce va apărea modificarea legislativă vom desemna şi câştigătorul. (…) Avem o atitudine pro-activă şi am lansat licitaţiile pentru proiectarea şi executarea anumitor tronsoane. (…) Pentru secţiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeş avem termen de depunere a ofertelor 3 iunie”, a precizat ministrul Răzvan Cuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 3 =