OFICIAL! GUVERNUL DĂNCILĂ A FOST DEMIS

Stiri

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, astăzi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Au fost 238 de voturi pentru și cinci voturi împotrivă, informează Mediafax.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă s-a votat, astăzi, în plenul reunit al Parlamentului.

Guvernul miza pe 202 parlamentari PSD, în timp ce Opoziţia, matematic, deţinea 238 de voturi, peste necesarul de 233 pentru a trece moţiunea.

La citirea moţiunii de cenzură, premierul Viorica Dăncilă a criticat Opoziţia pentru demersul său de a încerca a doua oară în acest an să doboare Executivul.

Doi foşti „apropiaţi” ai PSD, Tăriceanu şi Ponta, au fost cei care au atacat-o nu doar politic pe Viorica Dăncilă. La votul din plen, reprezentanţii Puterii şi Opoziţiei s-au poziţionat în preajma pupitrului de unde s-a citit lista parlamentarilor pentru ca senatorii şi deputaţii să voteze.

Printre cei care au asistat lângă pupitru s-au numărat Daniel Constantin (ProRomânia), Lia Olguţa Vasilescu (PSD), Florin Roman (PNL) şi Robert Turcescu (PMP). În sala de şedinţă s-a aflat şi liderul PNL, Ludovic Orban, care a fost invitat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, să meargă în zona rezervată invitaţilor.

La vot a asistat şi premierul Viorica Dăncilă, care este înconjurată de parlamentari PSD şi membri ai Executivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 78 = 81