PACIENȚII CU INFARCT MIOCARDIC ACUT, TRATAMENT GRATUIT LA SPITALUL JUDEȚEAN

Stiri

Astăzi a avut loc lansarea oficială a programului regional privind tratarea infarctului miocardic acut (STEMI) la Spitalul Județean de Urgență Pitești, unitate sanitară aflată în coordonarea Consiliului Județean Argeș.

În cadrul acestui program, pacienții cu infarct miocardic acut vor beneficia de tratament cardiologic intervențional gratuit.

Acest tratament asigură reperfuzia prin agioplastie primară, un procedeu aplicat în primele 12 ore de la debutul unui infarct miocardic acut vor beneficia de tratament cardiologic intervențional gratuit.

De asemenea, asigură reperfuzia prin angioplastie primară, un procedeu aplicat în primele 12 ore de la debutul unui infarct miocardic și constă în dezobstrucția arterei coronariene responsabilă de producerea evenimentului acut și, după caz, introducerea unui dispozitiv medical, numit stent, care menține artera deschisă.

Avantajul acestui program constă în aplicarea rapidă a unei proceduri moderne de tratament fără a mai fi necesar transportul pacientului într-un centru dedicat, câștigându-se astfel timp prețios pentru un pacient cu astfel de patalogie.

De la lansarea acestui program, mortalitatea prin infarct miocardic a scăzut semnificativ tocmai prin creșterea accesibilități la acest tip de tratament.

Programul se va desfășura în zilele de marți, miercuri și joi, prin chemarea de la domiciliu a medicilor cardiologi cu competență în cardiologie intervențională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 3 =