PESTE 80 DE CAZURI DE GRIPĂ ÎN ARGEȘ. CUM NE FERIM DE VIRUS

Stiri

Până la data de 8 februarie 2019, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Pitești, s-au înregistrat 84 de cazuri de gripă confirmate, dintre care 33 la adulți și 51 la copii, fiind recoltate 121 de probe.

De asemenea, la Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 65 de pacienți cu afecțiuni respiratorii.

În cadrul celor două unități sanitare, activitatea medicală se desfășoară fără disfuncționaltăți, pacienții beneficiind de îngrijire și asistență de specialitate conform protocoalelor stabilite de Ministerul Sănătății.

Vă reaminitim că, în vederea prevenirii transmiterii virozelor respiratorii/gripei asociate asistenței medicale, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost instituite măsuri specifice privind accesul în unitate:

-accesul aparținătorilor în unitate se desfășoară doar în timpul programului de vizită și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient

-în cazurile excepționale, când sunt admiși în unitate vizitatori, se va scurta timpul de vizită la 10 minute, iar vizitatorii vor purta obligatoriu mască și halat/pelerină de unică folosință. Se va face triajul epidemiologic al acestora, excluzându-se persoanele cu semne clinice de boli respiratorii acute;

-în secțiile cu risc crescut – Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI, Hematologie – accesul vizitatorilor este interzis.

În contextul epidemiei de gripa declarată la nivel national, pentru a preveni răspândirea microbilor, specialiștii reamintesc populației să respecte următoarele recomandări:

spălatul pe mâini cu apă și săpun

-acoperirea gurii și nasului când strănutați sau tușiți

-aerisirea zilnică a incăperilor in care lucrați sau vă odihniți

evitarea aglomerațiilor

-îmbrăcăminte adecvată temperaturilor de afară

izolarea la domiciliu in cazul in care prezentați simptome de infecție respiratorie sau gripă

adresarea către medicul de familie și ulterior către medicul specialist pentru consult medical și prescrierea tratamentului adecvat

evitați automedicația

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

82 + = 86