POLIȚIȘTII PROTESTEAZĂ ÎN PIAȚA ,,VASILE MILEA” DIN PITEȘTI

Stiri

Polițiștii și alte cadre MAI Protestează de aproximativ o oră în fața prefecturii Argeș. Aceștia s-au adunat în Piața „Vasile Milea” pentru a solicita creșterea veniturilor lucrătorilor, justiție socială și politici publice echilibrate.

„Milităm pentru: un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă, aplicarea corectă a legislației! Motivațiile acțiunii sunt detaliate în scrisoarea transmisă către partidele de guvernare.

Proiectul de buget elaborat de guvern arată că ajustarea fiscală se realizează prin tăieri de cheltuieli. Nu prin creșterea veniturilor, așa cum ar fi normal, deși știm că România are deficiențe majore la colectarea veniturilor la buget. La proporția veniturilor în PIB, de numai 31% în România, avem cu o diferență (în MINUS) de 15 puncte procentuale față de media UE, și aproape 10 puncte procentuale față de media Europei Centrale și de Est! Singura măsură de creștere a fiscalității pe care o propune guvernul PNL-USRPLUS-UDMR nu este nici de la AVERI (din ce în ce mai mari), nici de la DIVIDENTE (impozitate ridicol de puțin), nici de la introducerea unui IMPOZIT PROGRESIV (care ar taxa suplimentar veniturile mari, tot ce e peste salariul Președintelui, de exemplu), ci de la TICHETELE SOCIALE! Adică, tot de la LUCRĂTORI!.

Povara austerității va fi suportată exclusiv de lucrători, pensionari și se va răsfrânge asupra categoriilor cele mai vulnerabile ale populației, cu venituri reduse. Guvernul taie bani de la serviciile esențiale pentru populație: sănătate și educație. Vedem, în schimb, majorări de bugete la Camera Deputaților și Senat sau la serviciile de protecție personală a demnitarilor! Guvernanții se așteaptă se pare la mânia cetățenilor și își consolidează protecția!

Pentru a face rost de bani la buget, guvernul actual dorește să amaneteze cu totul viitorul acestei țări, scoțând la vânzare, în perioadă de criză, companiile de stat cele mai profitabile și sacrificând astfel o sursă structurală de venit la bugetul de stat.

Atragem atenția că toate aceste măsuri sunt luate sau anunțate de guvern ÎN LIPSA unui dialog social și a unei consultări reale cu partenerii sociali. În ciuda faptului că suntem de o lună de zile în stradă, până în acest moment, nici Președintele României – căruia i-am solicitat să își îndeplinească rolul constituțional și să acționeze în calitate de mediator al conflictului social existent – nici membrii guvernului, nu au inițiat un proces real de consultare pentru a găsi soluții pentru revendicările lucrătorilor”, transmite Sindicatul Cartel ALFA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

62 − 61 =