PRECIZĂRI IMPORTANTE PRIVIND TAZA DE SALUBRIZARE. NU STAȚI LA COZI!

Administrativ
Primarul Cristian Gentea a mers personal să plătească taxa de salubrizare, a stat la coadă, a constatat direct ce probleme sunt și a luat imediat decizii de îmbunătățire a activității. Da, e nevoie de timp ca informația să ajungă la toți cetățenii. Prin acest articol, încercăm și noi să-i ajutăm pe piteșteni. Într-un mesaj de ieri, primarul Piteștiului a precizat următoarele:
„Dragi piteșteni,
Am remarcat că la mulți dintre dumneavoastră nu a ajuns informarea privitoare la măsurile de implementare a noii taxe de salubrizare. Am constatat, de asemenea, aglomerație foarte mare în fața noului Centru de taxe și impozite de la Casa Cărții și îmi este foarte clar că este nevoie de timp pentru ca informația să ajungă la toată lumea.
Totuși, revin cu mesajul meu, propunerea de măsuri pentru remedierea tuturor situațiilor apărute anterior, care se va concretiza joi în ședința noului Consiliu Local Pitești. Deja liderii grupurilor politice au confirmat suportul pentru aceste măsuri.
Fac din nou apel la înțelegerea dumneavoastră: trebuie să respectăm, mai ales în această perioadă, regulile elementare de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul virus, să păstrăm distanța recomandată între noi, fizic, și să evităm înghesuiala.
Nu este nevoie să facem cozi pentru plata taxei de salubrizare, deoarece aceasta se poate plăti, pentru lunile noiembrie și decembrie, până la 31 martie 2021 inclusiv.
Pe de altă parte, declarațiile rectificative pot fi depuse cu termen prelungit până în 28 decembrie, deci, din nou, nu avem motive pentru a sta ore întregi la coadă în frig, la ghișee.
Nu uitați de posibilitatea depunerii online. Pentru mai multe detalii, repun aici informarea făcută în urmă cu 24 de ore.
Cu considerație, primar Cristian Gentea”
Proiectul de hotărâre pentru simplificarea măsurilor de implementare a noii taxe de salubrizare cuprinde următoarele modificări:
Cetățenii care nu au depus în termen, până la data de 30 septembrie 2020, declarațiile privind numărul de persoane plătitoare pe gospodărie, au la dispoziție o prelungire a termenului de depunere până în 28 decembrie 2020 inclusiv, fără penalități, fără riscul de a plăti pentru 7 persoane pe gospodărie. În această situație, taxa de salubrizare se va recalcula pentru noiembrie și decembrie 2020, potrivit numărului de persoane declarate;
• Cetățenii care nu au depus declarațiile, dar au plătit (cu sau fără decizie de impunere sosită) pentru 7 persoane pe gospodărie, vor depune declarația până la data de 28 decembrie 2020 și pot solicita restituirea diferenței de taxă, conform cu numărul de persoane declarate sau pot solicita compensarea taxei de salubrizare datorată pentru 2021;
• Cetățenii pot achita taxa de salubrizare aferentă lunilor noiembrie și decembrie 2020, chiar dacă până la data plății nu au primit decizia de impunere. În proiectul de hotărâre, la inițiativa primarului, termenul de plată aferent lunilor respective se prelungește până la data de 31 martie 2021 inclusiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

36 − 33 =