PREȘEDINTELE ACADEMIEI ROMÂNE PREFAȚEAZĂ O CARTE DE JEAN DUMITRAȘCU

Cultura

La Editura „Memento” urmează să apară un album, format A4, despre Piteștiul vechi, care cuprinde, pe fiecare pagină, o carte poștală sau o fotografie veche ori foarte veche, cu o istorie succintă despre ce se prezintă în imagine. Practic, este o istorie sui-generis a Piteștiului. Cărțile poștale și fotografiile au fost puse la dispoziție, gratuit, de dl. Cătălin Tudor, colecționar și anticar.

Albumul, de 152 de pagini, beneficiază, în loc de prefață, de o recomandare, din 25 aprilie 2023, a d-lui academician Ioan-Aurel Pop, istoric și președinte al Academiei Române. Fiind scurtă, o reproducem mai jos:

„<<Povestirile despre Piteștiul vechi>>” aduc un parfum deosebit în peisajul destul de anost al lumii contemporane, agitate, grăbite, superficiale și artificiale. Imaginile însoțite de mici povestiri umplu pagina de interes, stârnesc curiozitatea și luminează mintea. Apreciez în mod deosebit efortul domnului Jean Dumitrașcu și recomand cu multă căldură publicarea albumului acestuia sui generis. Ar fi de dorit ca fiecare loc din România să aibă parte de asemenea prezentări frumoase, alerte, succinte, în locul cărților greoaie, cu texte lungi și cu puține imagini, cele mai multe nepotrivite și neinteresante. Aici avem de-a face cu munca unui profesionist care știe ceea ce prinde la public, ceea ce vrea să știe localnicul și turistul ocupat, cu timp puțin la dispoziție.

Recomand cu căldură tipărirea cărții și publicarea sa online, cu un cod QR, astfel încât oricine să poată descărca pe telefon datele acestea deosebite despre Piteștii de odinioară.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 3 =