PRIMĂRIA PITEȘTI AȘTEAPTĂ PROPUNERI DE NOI TRASEE PENTRU BICICLIȘTI

Administrativ

Pentru creșterea mobilității urbane, în conditiile protejării mediului înconjurător, Municipiul Pitești vizează realizarea de trasee pentru bicicliști, inclusiv pentru recreere de-a lungul Râului Arges, în complementaritate cu crearea de sisteme de închiriere biciclete.

Traseele propuse comunică cu zonele de interes de pe malul drept al râului Argeș: Parcul Lunca Argeșului, Parcul Ștrand, Cartierul Tudor Vladimirescu. Rețelele de piste pentru biciclete, se vor realiza în următoarele locații din municipiul Pitești: Strada Basarabia, B-dul Petrochimiștilor și de-a lungul malului drept al râului Argeș, între Parcul Lunca Argeșului și Cartierul Tudor Vladimirescu, pe strada Lânăriei, strada Târgul din Vale, si Promenada Râului Argeș – Dig.

Stațiile de închiriere biciclete se vor amplasa în puncte cheie din oraș, astfel încât să deservească cât mai bine nevoile utilizatorilor.

Astfel, prin proiect, se vor amplasa 4 stații de închiriere de biciclete, respectiv: în Parcul Petrochimistilor, în parcarea aferentă Parcului Ștrand, lângă Parcul Lunca Argeșului, iar cea de-a patra stație se va amplasa în Parcul Trivale.

Lângă fiecare stație de închiriere se va afla câte un automat de eliberare și încărcare carduri, care vor permite reîncărcarea titlurilor de transport pe cardurile contactless ale clienților în vederea efectuării plății tranzacțiilor. Acestea se vor integra complet și cu sistemul de E-tiketing, permitând aceleași funcții în ambele sisteme.

„Așteptăm sugestii din partea dumneavostră privind crearea de noi trasee pentru bicicliști în Municipiul Pitești.”, transmite Primăria Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

68 − 61 =