PRIMĂRIA PITEȘTI FACE CAMPANIE PENTRU COLECTAREA SELECTIVĂ A DEȘEURILOR

Administrativ

Începând din data de 27 octombrie, Salubritate 2000 S.A. desfășoară o acțiune de informare și de conștientizare a utilizatorilor serviciului de salubrizare cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor. Afișe și materiale informative, în acest sens, sunt distribuite atât utilizatorilor casnici, cât și utilizatorilor care locuiesc la bloc.

Gestionarea corespunzătoare a deșeurilor începe din casa fiecăruia dintre noi, prin colectarea separată a acestora, fiind primul pas spre procesul de reciclare.

Deșeurile reciclabile din material de tip plastic și metal se colectează în containerul GALBEN sau inscripționat corespunzător.

Exemple de deșeuri din material de tip plastic/metal, care se pot recicla: recipiente din plastic pentru băuturi/alimente, pungi/folie curate, dopuri din plastic, ambalaje metalice (doze, dopuri, conserve etc), agrafe deteriorate, pixuri, capse, clipsuri metalice, suport pentru pixuri, doze aluminiu, ambalaje neimpregnate cu substanțe chimice, farfurii/pahare de unică folosință, capace din metal de la borcane, mape plastic, blistere/folii medicamente obișnuite (goale).

Nu se reciclează: ambalaje murdare (care nu se pot curăța), deșeuri textile, CD -uri, DVD -uri, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii, acumulatori becuri, anvelope, polistiren etc.

Înainte de colectare recipientele din plastic se clătesc cu apă rece, dacă sunt murdare!

Ambalajele care nu se pot curăța se colectează la deșeuri reziduale!

Pentru a folosi spațiul de depozitare la maximum, este recomandat să presați PET-urile și să pliați ambalajele din plastic.

Deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă pot fi aduse și în centrul de colectare a deșeurilor situat în Pitești, str. Dârzu (fostă Caporal Dogaru), nr. 12C sau în punctul de depozitare temporară din Târgul din Vale, nr. 25.

Recomandări:

  • Reutilizați recipientele din plastic, fară risc asupra sănătății dumneavoastră!
  • Reutilizați pungile din plastic!
  • Schimbați–vă obiceiul de a consuma lichide sau hrană în recipiente de unică folosință!

Colectarea separată a deșeurilor este obligație legală pentru toți cetățenii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 6 =