PRIMARUL GHEORGHIȚĂ BOȚÂRCĂ, SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE LOCUITORII ORAȘULUI TOPOLOVENI

Administrativ

„Abordez cu dragoste părintească o serie de preocupări educaționale care se adresează generațiilor tinere supuse la respectarea unor reguli care-i îndepărtează de actul educațional în aceste clipe grele pentru noi toți. Cu bucurie am primit răsplata muncii și implicării în organizarea sistemului de învățământ pe un palier foarte variat: astăzi, orașul are o ofertă preșcolară, primară, gimnazială, liceală și profesională, atât pentru copiii și tinerii din Topoloveni, cât și pentru cei din localitățile vecine.

„Am dublat capacitatea educațională la liceu și școala generală”

Dacă până în anul care a trecut am dublat capacitatea educațională la liceu și școala generală, am construit o grădiniță ultramodernă, o creșă nouă, ce își va deschide porțile în luna septembrie, săli de sport, acum evaluăm posibilitatea transferării etajului al II-lea al complexului cu cele cinci săli de clasă la Liceul Tehnologic, pentru a asigura desfășurarea activității începând cu 14 septembrie 2020, prin prezența elevilor în bănci. De asemenea, efectuăm o analiză atentă asupra orarului de funcționare defazat pentru a preîntâmpina aglomerarea spațiilor comune. De anul trecut am venit în sprijinul copiilor și al părinților cu trei clase de after-school.

„Vom construi Campusul Liceal Tehnologic”

Cu acest prilej, vă dau o veste foarte importantă! Pe Axa 10 POR, prin ADR Sud-Muntenia, suntem în faza de precontractare pentru noul Campus Liceal Tehnologic, ce se va construi pe strada Blocurilor, pe terenul cumpărat de orașul Topoloveni de la fostul <Tigris>. Am să prezint pe larg proiectul cu alte ocazii, cu detalii pe care le așteaptă cu foarte mare curiozitate fiecare dintre noi.

Reabilitarea și dotarea spațiului de la Ambulanță

Activitatea administrației publice locale are ca obiectiv și sănătatea populației. De-a lungul timpului, prin achiziționarea spațiului cumpărat de orașul Topoloveni de la fosta ICS Alimentara Pitești, la parterul blocului P26, am asigurat spații pentru desfășurarea activităților de funcționare a cabinetelor medicale, laboratorului de analize și a medicilor de familie, un cabinet de radiologie dentară ultramodern. În lipsa unui spital, am compensat cu serviciile de ambulanță și dispensarul de pneumoftizologie, în spații proprii, adăugând și serviciul SMURD cu personal de specialitate, existând, astfel, intervenție la solicitări 24 de ore din 24.

În prezent, ținem cont de propunerile primite și procedăm la depunerea până la finele lunii august a proiectului de reabilitare și dotare a spațiului de la Ambulanță, proprietate a orașului Topoloveni, în cadrul Axei prioritare 3.1. din POR la ADR Sud-Muntenia, pentru evaluare.

Focul lui Sumedru – înregistrat la OSIM

Cultura și evenimentele publice ne-au lipsit anul acesta pe fondul nenorocirii ce s-a petrecut la nivel global. Dar optimismul și dragostea noastră de implicare ne îndeamnă să facem pași înainte spre aniversarea în 2021, luna iunie, ziua 19, a 600 de ani de atestare documentară a orașului Topoloveni, printr-un program care să cuprindă planuri și evenimente noi.

Ne-am remarcat ca păstrători de datini, tradiții și obiceiuri în aria geografică a vechilor musceleni-topoloveneni, cu un foc al lui Sumedru înregistrat la OSIM, cu un târg săptămânal care reunește mii de vizitatori, cumpărători, târgoveți, amatori de cunoaștere și promovare a produselor românești. Zilele Orașului, de Sfinții Petru și Pavel, să ne găsească pe bicicletă și, mai nou, pe motocicletă, în ritmul de jazz-rock-pop, în parada simbolică a 600 de costume de epocă tocmai pe <drumul crucii spre parcul nou> cu cele 14 opriri, precum Mântuitorul, să ne călăuzească în crucea ce va lumina în vârful dealului, pătrunzând de multe ori liniștea serilor de vară, până la Cristovul Viilor, când vom savura parfumul strugurilor copți pe dealul Boțârcanilor sau pe Mamelonul din dealul Cociocenilor, până în Dealul cu Vii, să curgă mustul, licoarea cea mai de preț, alături de legumele și fructele gustoase ale acestui pământ.”

Primarul orașului Topoloveni,

                                                                                                                                           Gheorghiță Boțârcă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 8 = 1