PROCURORII, PROTEST ÎN FAȚA CURȚII DE APEL PITEȘTI

Stiri

În urmă cu puține minute, procurorii argeșeni au protestat în fața Curții de Apel Pitești, suspendându-și activitatea din cauza OUG care modifică legile justiţiei.

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a decis, cu 221 de voturi din 231 de procurori, să suspende activitatea zilnic, între orele 8.00 și 12.00, de mâine și până pe 8 martie. În acest interval de timp vor fi soluţionate doar urgenţele, respectiv cauzele cu arestaţi sau alte situaţii operative ce nu suportă amânare, arată un comunicat al instituției.

Procurorii DIICOT protestează astfel față de modalitatea în care puterea executivă, în calitate de legiuitor delegat, a înțeles să adopte a patra modificare legislativă într-un interval de 6 luni, prin ordonanță de urgență, a „legilor justiției”, acte normative organice de a căror claritate și predictibilitate depinde însăși normala funcționare a sistemului judiciar. Aceste serii de modificări substanțiale inițiate în decursul a câtorva luni sunt de natură să afecteze grav atât activitatea Consiliului Superior al Magistraturii, pe cea a Ministerului Public, cât și buna funcționare și stabilitatea sistemului de justiție în ansamblu, cu consecințe asupra modului de înfăptuire a actului de justiție, arată procurorii DIICOT.

Activitatea Parchetelor din județul Argeș se suspendă timp de trei zile: luni (25 februarie), marți (26 februarie) și miercuri (27 februarie). Procurorii argeșeni se alătură manifestațiilor similare din țară, ca formă de protest față de noile schimbări legislative.

Și alte instanțe și parchete din țară și-au suspendat activitatea: Judecătoria Sectorul 2, Judecătoria Târgoviște, Parchetul Judecătoriei Drăgășani, Parchetul Judecătoriei Sector 5 și Parchetul Tribunalului Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

24 − = 16