PROPUNERE: CLĂDIRE-LALEA PENTRU PITEȘTI

Cultura

Lucian Irimescu, artist plastic craiovean, propune pentru autoritățile piteștene realizarea unor clădiri-lalele ca puncte de atracție turistică. Locația potrivită ar fi Parcul Lunca Argeșului. Schițele le oferă cu titlu gratuit Piteștiului.

„CLĂDIREA LALEA” este un cilindru octogonal, de 5,5 m înălțime cu planșeul despărțitor dintre etaje tot din sticla. Intrările se fac dinspre stânga fiecărei petale, lățime 1 m, și la sol va fi un padiment cu perspectiva petale uriașe, în funcție de spațiul destinat. Laleaua va fi înaltă de 6 m, fără soclu. Petalele roșii vor fi realizate dintr-un material gen Alucobond, cu ranforsări  de aluminiu. Cilindrul este octogonal si la îmbinările tot din aluminiu se vor  practica deformări în forma petalelor rosii.

Locatia e foarte importantă pentru înălțimea clădirii, dar si funcționalitate. Dacă se va opta pentru a  realiza o clădire, nu un simplu monument,  vom concura cu buildinguri gen Donald  Trump Hotel.  Va fi practicat un lift sau o scară în spirală la 2 dintre uși din sticlă la N  și S. Sus, la vârfurile petalelor, va fi o terasă gen Pub, Bar, etc cu balustradă  și cu jardiniere cu lalele (in sezon), cu lalele artificilale in afara  sezonului.

CLĂDIREA LALEA va fi loc de promenadă al îndrăgostitilor (simbolul lalelei este al dragostei, armoniei și prieteniei) și certificandu-se ca simbol principal al orașului Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

93 − = 88