REGIZORUL ȘI ACTORUL EMIL BOROGHINĂ, EVENIMENT ÎN PITEȘTI

Stiri

“Vârstele omului și vârstele umanității în poezia populară românească” este tema prelegerii, pe care actorul și regizorul Emil Boroghină o va susține la Colocviile Municipiului Pitești, miercuri, 6 noiembrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții.

Evenimentul, organizat de Centrul Cultural Pitești va fi coordonat de redactorul-șef al revistei de cultură Argeș, scriitorul Dumitru Augustin Doman, care-l va provoca pe distinsul invitat și la un dialog tematic. Născut în orașul Corabia, județul Olt, Emil Boroghină este absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică București, Facultatea de Teatru, Secția Actorie, promoția 1963. A absolvit cursurile postuniversitare ale Facultății de Regie, din cadrul Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică București, a fost actor și director al Teatrului Național Craiova.

Este fondatorul și directorul Festivalului Internațional Shakespeare și membru al Senatului UNITER. Pentru activitatea culturală a primit numeroase premii și distincții, printre care Ordinul Serviciul Credincios în Grad de Cavaler, decernat de președintele României și este Cetățean de Onoare al municipiului Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 1 =