SĂRBĂTOAREA NARCISELOR DE LA NEGRAȘI

Stiri

Primăria Comunei Negrași organizează, duminică, 12 mai 2019, de la ora 11.00, o nouă ediție a celebrei sărbători a narciselor. Evenimentul coincide, fericit, cu ziua comunei. De peste 50 de ani, în Poiana cu narcise de la Negrași se organizează serbări câmpenești susținute de ansambluri folclorice cunoscute. Dar cele care atrag mii și mii de oameni din zonă și din alte colțuri ale țării sunt narcisele.

Poiana cu narcise de la Negrași este o arie protejată de interes național, de circa 4 hectare, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip floristic și peisagistic), fiind declarată rezervaţie naturală la data de 24 iunie 1966 în urma demersurilor profesorului Ion Nania.

Sărbătoarea narciselor este cea mai veche sărbătoare a florilor din țară, ea fiind inițiată cu mai mulți ani înainte de Simfonia Lalelelor de la Pitești, dar fără a avea amploarea și grandoarea acesteia niciodată, organizatorii mizând mai mult pe miracolul floral decât pe activitățile ce pot fi organizate cu acest prilej.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

49 − = 41