SUTE DE POLIȚIȘTI, ÎN STRADĂ DE PAȘTE. RESTRICȚII ÎN TRAFIC

Stiri

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști de cult Ortodox. Peste 250 de poliţişti vor fi în stradă și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și prevenirea evenimentelor rutiere.

Astfel, în perioada 26 aprilie – 1 mai a.c.,  260 de poliţişti vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice.

În fiecare zi, 104 patrule de siguranţă publică vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

În perioada menţionată, sunt preconizate 9 manifestări religioase, cultural – artistice și sportive de amploare (cu participarea a peste 1.000 de persoane), pe raza municipiilor Pitești și Curtea de Argeș, precum și în comuna Poiana Lacului, la care vor participa peste 15.000 de persoane.

Pe principalele drumuri naționale și autostrăzi vor fi prezenți, zilnic, 58 de polițiști rutieri, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi 12 aparate radar, în întreg județul, inclusiv echipamentele de ultimă generație (dispozitivul True Cam).

Programul de lucru cu publicul la Ghișeul de restituiri permise de conducere și certificate de înmatriculare din cadrul Serviciul Rutier Argeş, se va suplimenta în data de 30 aprilie a.c., între orele 08,30 – 12,30.

În aceeaşi perioadă, nu vor putea fi susţinute testări pentru reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Restricţii de trafic:

În întâmpinarea valorilor crescute de trafic ce se preconizează în perioada 26 aprilie – 1 mai a.c., vor fi sistate lucrările de consolidare la partea carosabilă de pe DN 7, pe raza comunei Morăreşti, pe tronsoanele cuprinse între km.152+250m şi km.152+330m, respectiv km.152+470m şi km.152+550m.

În aceeași perioadă, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone (altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane), este interzisă pe DN 7, între localităţile Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Veştem. Restricţia de tonaj este în vigoare pentru zilele de 25 şi 27 aprilie a.c., între orele 16:00 – 22:00, iar în datele de 26, 28, 29, 30 aprilie şi 1 mai a.c., în intervalul orar 06:00 – 22:00.conform prevederilor HG 1777/2004.

Totodată, în intervalul 02-04 mai a.c., pe raza Județului Argeș se va desfășura Raliul Argeșului-Catena 2019,prima etapă din cadrul Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2019.

Pe raza municipiului Piteşti, competiția se va desfășura cu închiderea circulației pe strada Nicolae Dobrin, în intervalul 2 mai a.c., orele 22.00, până în ziua de 3 mai a.c., orele 23.45.

Pe raza comunei Budeasa, circulația va fi închisă în ziua de 3 mai a.c., în intervalul 07.00-13.00, petronsonul D.J.703 K intersecție cu DC 220 și Str.Sudeaua intersecție cu Str.Argesului,

Pe raza comunei Tigveni, circulația va fi închisă în ziua de 3 mai a.c., în intervalul 14.00-18.00, petronsonul DN 73C, km.48+300 – DN 73C, km.52+000, respectiv start DN 73C Curtea de Argeș- sosire DC 239 Com.Tigveni.

Pe raza comunei Arefu, circulația va fi închisă în ziua de 4 mai a.c., în intervalul 09.30-16.00, pe tronsonul DN 7C, km.56+500(Parcare Cetate Poenari) până la km.105+000 (Cabana Conacul Ursului).

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum și să adoptați în permanență o conduită preventivă la deplasările pe drumurile publice.

Pentru o vacanță liniștită, polițiștii argeşeni vă recomandă:
Asigurați căile de acces în locuință, indiferent de perioada pentru care urmează să lipsiți. Totodată, nu faceți cunoscut și nu postați informații despre faptul că veți pleca în vacanță sau perioada cât veți lipsi, și stabiliți cu persoane de încredere să viziteze periodic locuința. Nu păstrați bunuri sau obiecte cu valoare materială însemnată în locuințe și contactați firme specializate pentru montarea de sisteme antiefracție.
Conduceți cu viteză redusă, permanent adaptată contițiilor meteo și de trafic, nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante, respectați regulile de circulație și indicațiile polițiștilor rutieri.
La deplasarea cu mijloace de transport în comun, în centre comerciale sau în alte spații aglomerate, păstrați bagajele permanent în raza vizuală, nu purtați protofelul în buzunare exterioare, la spate, ori în bagaje purtate la spate, și evitați să fiți înghesuiți.
Când efectuați plăți, nu scoateți toată suma de bani pe care o aveți asupra dumneavoastră, ci doar suma necesară pentru plată, iar în cazul plăților cu carduri bancare, utilizați-l cu grijă. Bunurile oferite de persoane fizice, în condiții dubioase, la prețuri derizorii, pot proveni din furt sau pot să nu corespundă descrierii, fapt pentru care vă sfătuim să declinați asemenea oferte.
Perioada sărbătorilor este un prilej pentru a vă reuni cu familia. Profitați de această împrejurare și pentru a discuta cu persoanele vârstnice, care locuiesc singure sau în locații izolate, despre diversele metode de înșelăciune (metodele Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, ghicit, Instalatorul, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d.).

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș vă urează Sărbători Pascale liniștite alături de cei dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 68 = 70