UN CONCURS TARE: „CEA MAI BUNĂ ȚUICĂ DIN ARGEȘ”

Stiri
În comuna argeșeană Boțești, duminică, 25 august, va avea loc concursul „Cea mai bună țuică”. Sub genericul „Roua Cârcinovului”, concursul reunește pe cei mai buni producători de țuică și fructe românești din zona Argeșului și Dâmboviței.
După cum a precizat specialistul în pomicultură, inginerul horticol Gheorghe Voica,  fiu al satului, juriul concursului este format numai din specialiști de marcă și este organizat conform regulilor Oficiului Național al Viei și Vinului. Concursul se adresează numai producătorilor autohtoni de țuică din fructe românești și este organizat de autoritățile locale cu sprijinul Societății Naționale a Pomicultorilor din România.
Prin aceste manifestări, Primăria și Consiliul Local din Boțești își propun să promoveze atât produsul final, țuica de prună, cât și zona pomicolă Boțești – Voinești. Manifestarea are loc cu ocazia Zilei comunei Boțești și a întâlnirii anuale a fiilor satului.
Evenimentul începe la ora 16,00 iar pe parcursul acestuia, pe lângă concurs au loc multe momente evocatoare ale locurilor, oamenilor, tradițiilor și obiceiurilor din zona de interferență Argeș-Dâmbovița. Nu lipsesc  spectacolele folclorice și de muzică pentru tineret care se vor întinde până târziu în noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 7 =