VEȘTI BUNE PENTRU BAZA „ARIPI”

Administrativ

Legile proprietății sunt legi care trebuie respectate, că ne place sau nu. Cei care au avut proprietăți confiscate în regimul comunist au reușit să-și redobândească bunurile în instanță, după mulți ani de procese.

Este și cazul unei porțiuni importante (2.483 mp din suprafața de joc a terenului de fotbal), din… mijlocul bazei sportive „Aripi” din cartierul Craiovei din  Pitești, aparținând Liceului cu Program Sportiv. Cum era de așteptat, Primăria Pitești a pierdut procesul cu fostul proprietar, acesta ajungând, recent, să își delimiteze terenul câștigat chiar înainte de punerea efectivă în posesie. Gestul său a creat o vie emoție în rândul piteștenilor, îndurerați că o bază sportivă poate fi desființată.

Pentru că își dorește păstrarea bazei sportive, firește, Primăria Municipiului Pitești a intervenit imediat. A luat legătura cu proprietarii și a inițiat o comisie de negociere cu aceștia, comisie formată din trei consilieri locali, reprezentanți ai primăriei și experți imobiliari. Comisia va analiza care soluție e mai economicoasă: fie atribuirea unei alte suprafețe (echivalente) de teren în Pitești, cu acces la toate utilitățile, fie despăgubirea pentru utilitate publică.

„Suntem deciși să facem tot posibilul ca baza sportivă “Aripi” să rămână intactă și să își continue misiunea de a forma sportivi de valoare!”, a declarat primarul Cornel Ionică la ultima ședință a Consiliului Local al Municipiului Pitești, de joi, 23 mai, când s-a votat pentru comisia de negociere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 5