VIAȚĂ ȘI SOCIETATE, LA 1930, LA PITEȘTI

Pitestiul vechi

În absența unei istorii adecvate a Piteștiului, a unor monografii scrise de specialiști, este foarte greu să reconstitui din fotografii, chiar dacă le prezentăm în premieră, o istorie a Piteștiului! La anul, când voi  publica, împreună cu dl. Cătălin Tudor, Albumul cu fotografii vechi, inedite, vom prezenta o istorie în imagini, dar istoria Piteștiului urmează a fi scrisă de niște istorici tineri, de azi sau de mâine. În ce mă privește, am publicat câteva volume, dar numai ca „momente”, dar nu și o istorie completă. Chiar nu știu ce să fac mai întâi, pentru că sunt atâtea de făcut și sunt prins în tot felul de proiecte culturale!

Fotografia pe care o prezentăm e din 1930. De pe Strada Mare, pe atunci strada Șerban Vodă. Îmi place să cred că domnișoarele din imagine tocmai ieșeau de la Cinematograful Aquila, unde rulase filmul Venea o moară pe Siret, film realizat după romanul scriitorului Mihail Sadoveanu, unele secvenţe fiind filmate la Vila Florica din Ştefăneşti. Dar nu sunt sigur, firește, propun și eu o imagologie locală.

(Nota redacției: Fotografie din 1930, din colecția particulară a lui Cătălin Tudor, colecționar și anticar din Pitești. Textul îi aparține lui Jean Dumitrașcu. Sigur reușim, la anul, să publicăm un album inedit cu Piteștiul vechi! Reproducerea fotografiei este interzisă, fără acordul lui Cătălin Tudor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

50 − 42 =