(VIDEO) DEZASTRU PE AUTOSTRADA BUCUREȘTI-PITEȘTI DUPĂ PRIMA NINSOARE

Stiri Video

După prima ninsoare din sezonul rece, pe Autostrada Bucureşti-Piteşti s-a circulat dezastruos din cauza gropilor adânci. O echipă Digi24 a filmat în zonă (IMAGINI AICI)

La prima vedere, reprezentanţii Companiei de Drumuri nici măcar nu au avertizat şoferii. Cât despre reparaţii, cel mai probabil, vor fi făcute la primăvară, când vremea le va permite.

E nevoie de un simplu exerciţiu de imaginaţie, ca să realizăm cât de periculoase sunt aceste gropi, mai ales pe autostradă. Dacă nimeriţi un astfel de crater, la 130 de kilometri pe oră, şansele ca direcţia maşinii să fie afectată, sunt uriaşe. Pericolul poate fi mortal, spun specialiştii în siguranţă rutieră, potrivit Digi 24.

În timp ce şoferii pierd timp şi bani, au de câştigat vulcanizările şi service-urile auto.

Lucian Cojocaru – manager vulcanizare: „E un barometru al stării drumului, în special al autostrăzii, mai ales în perioada iernii. Cum se topeşte zăpada, numărul creşte exponenţial în ceea ce priveşte penele, în special”.

Alin Şerbănescu – purtătorul de cuvânt al CNAIR: „Nu ştiu dacă o să se intervină în perioada asta de coduri şi de zăpadă. Practic, dacă pui mixtura la rece, aia se ia odată cu zăpada şi cu gheaţa pe lamă.

Mixtura asta, tocmai pentru că se aplică iarna, nu e gândită să reziste foarte mult.

Măsuri se vor lua, adică nu le lăsăm aşa”.

În fiecare an, peste 40% dintre şoferii din România sunt nevoiţi să-şi ducă maşinile în service din cauza problemelor cauzate de calitatea proastă a drumurilor publice, conform Digi 24.

(Foto: Digi 24)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 1 =