(VIDEO) UPDATE – ISU: CAUZA INCENDIULUI DE LA RESTAURANTUL DIN CURTEA DE ARGEȘ

Stiri

UPDATE 2: Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic al curentului electric produs la motorul electric al hotei.

Datorită mobilizării pompierilor din Curtea de Argeș, care au intervenit în cel mai scurt timp și eficient, incendiul izbucnit la acoperișul unui pub, care prezenta pericol de extindere la clădirile din vecinătate, a fost lichidat în aproximativ 2 ore.

Intervenția a fost dificilă din pricina cantității mari de material combustibil (preponderent lemn) din care era construit pub-ul, amplasării acestuia – cu posibilități reduse de amplasare a autospecialelor de intervenție și presiunii reduse a apei din rețeaua de hidranți.

În interiorul localului, în momentul izbucnirii incendiului se aflau două persoane (angajați), un bărbat și o femeie, care, inițial, au încercat să stingă incendiul, iar ulterior s-au autoevacuat.

Cele două persoane au primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, femeia fiind transportată la spital, întrucât prezenta intoxicație cu fum.

Până la finalul intervenției, o altă persoană, de sex feminin (tot angajată a localului), a fost asistată de către echipajul SMURD, întrucât suferise un atac de panică, dar a refuzat transportul la spital.

La fața locului au fost mobilizate cinci autospeciale cu apă și spumă, o autoscară mecanică, un autocamion cu motopompe, o ambulanță SMURD și două autospeciale de primă intervenție și comandă de la Detașamentele de Pompieri Curtea de Argeș și Pitești și peste 40 de pompieri.

În urma incendiului, au ars acoperișul localului pe o suprafață de aproximativ 250 mp, tavanul, dar și bunuri din interior. 

 

Update 1 : Potrivit ISU Argeș, două persoane angajați ai restaurantului, sunt intoxicate cu fum, primind îngrijiri din partea echipajului ambulanței SMURD. De asemenea, o a treia persoană, o fată, cu atac de panică, este asistată la fața locului de către echipajul SMURD.

Se pare că a existat pericol de extindere, în apropiere aflându-se o construcție din lemn.

Un incendiu a izbucnit în urmă cu puțin timp la un restaurant din Curtea de Argeș, bulevardul Basarabilor. Este vorba despre restaurantul Old House Pub, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Incendiu se manifestă cu degajare mare de fum, arzând acoperișul restaurantului pe o suprafața de aproximativ 100 mp:

La fața locului au ajuns două autospeciale, un echipaj cu o autoscară, dar și un echipaj al ambulenței SMURD.

(Foto, video: ISU Argeș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 9 =