VILA „FLORICA” TRECE LA MINISTERUL CULTURII PENTRU A SE ÎNFIINȚA MUZEUL BRĂTIENILOR

Administrativ

Conacul Brătienilor, cunoscut sub denumirea de Vila „Florica”, unde funcționează și Centrul Cultural „Brătianu”, a fost administrat, vreme de 30 de ani, de către Consiliul Județean Argeș. O instituție care a asigurat finanțarea tuturor activităților în toți acești ani, ca și întreținerea clădirii.

Iată că, peste noapte, la cererea lui Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, noul ministru, liberal, al Culturii, Bogdan Gheorghiu, a decis ca Vila „Florica” să treacă în patrimoniul Ministerului Culturii, mai ales că expira contractul de comodat al Consiliului Județean Argeș. Trebuie spus că președintele Consiliului Județean Argeș, dr. Dan Manu, a refuzat, inexplicabil, în acest an, să permită liberalilor să organizeze o aniversare, la 24 mai, de la înființarea PNL, în această locație, așa cum s-a întâmplat zeci de ani, fapt ce a trezit dorința de răzbunare a liberalilor.

Ministrul Bogdan Gheorghiu vrea să desființeze Centrul Cultural „Brătianu” și să înființeze un Muzeu „Brătianu”. Consiliul Județean Argeș și-a exprimat public nemulțumirea față de această decizie, dar hotărârea a fost luată.

Să vedem, legalmente, cum vor decurge lucrurile. Vom reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

71 − 66 =