ZI DE SĂRBĂTOARE. PITEȘTENI PREMIAȚI

Stiri

O zi de mare sărbătoare, precum cea de ieri, ce poartă însemnele împărătești ale patronilor spirituali ai Piteștiului, Sfinții Constantin și Elena, merită să fie cinstită așa cum se cuvine, fiind încă un prilej de a marca aniversarea a peste șase secole de la atestarea documentară a orașului nostru.

,,Ne-am bucurat de momente speciale, de reculegere și recunoștință în fața altarului, la slujba religioasă dedicată Sfinților Împărați Constantin și Elena, ținută la Biserica „Sfânta Vineri” din Pitești, dar și de recunoaștere a implicării și a talentului piteștenilor, a celor care au participat, cu mic, cu mare, la competițiile și acțiunile desfășurate în această primăvară, în Pitești, cu ocazia Simfoniei Lalelelor și a Zilelor Municipiului Pitești”, transmite Primăria Pitești.

Astfel, astăzi, la Filarmonica Pitești s-a desfășurat, conform tradiției, festivitatea de premiere a celor 75 de instituții de învățământ preuniversitar de stat din Pitești și din județul Argeș, universități, asociații, fundații, cluburi sportive, participante la Parada Florilor – Parada Tinerilor, din cadrul ediției a 42-a a Simfoniei Lalelelor.

Au fost, de asemenea, premiați câștigătorii Concursului de Fotografie „Piteștiul Meu”, ediția a IV-a, cu tema „Locuri și Impresii din Pitești”, desfășurat în perioada 22 aprilie -17 mai 2019 și organizat de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, în scopul încurajării artei fotografice și din dorința realizării unei radiografii în imagini a vieții orașului nostru.

Vernisajul expoziției de fotografie, care a cuprins cele mai apreciate lucrări ale concurenților, a avut loc în holul Primăriei Municipiului Pitești.
În urma jurizării, fotografiile evidențiate au fost : Premiul I – Zlotea George Liviu, din Pitești, cu lucrarea „Nebun de verde”; Premiul al II-lea – Gabrian Daniel, din Pitești, cu lucrarea „În doi totul este mai simplu”; Premiul al III-lea – Matei Diana Elena, din Pitești, cu lucrarea „Raiul credinței”; Mențiune – Boghean Ionescu Maria Victoria, din Pitești, cu lucrarea „Aurul verde al Piteștiului”.

,,Îi felicităm pe toți cei care au avut curajul și bucuria de a se angrena în aceste competiții, menite să ne arate cât de multă frumusețe există în jurul nostru, dacă privim și cu ochii sufletului locurile în care trăim. Îi așteptăm și în anii următori, alături de cât mai mulți piteșteni iubitori de frumos”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 61 = 64