ZIUA EROILOR, SĂRBĂTORITĂ LA PITEȘTI

Stiri

În semn de recunoştinţă pentru eroii patriei care au căzut în Primul Război Modial, autorităţile statului român au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare naţională şi să fie celebrată, „cu mare fast religios, şcolar, militar şi naţional”, în Ziua Înălţării Domnului.

Astăzi, de Înălţarea Domnului Iisus Hristos, a fost celebrată și la Pitești, și în toate localitățile Argeșului, Ziua Eroilor. O zi dedicată tuturor soldaților care s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei și credinței strămoșești, pentru întregirea neamului, libertatea și demnitatea poporului român.

La Cimitirul Eroilor din Pitești, în organizarea Garnizoanei Pitești, a avut loc o ceremonie militară și religioasă, la care au participat prefectul Emilian Dragnea, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, primarul Cornel Ionică, lideri de partide, alți reprezentanți ai administrației publice locale și județene, parlamentari, directori de instituții, reprezentanți ai asociațiilor veteranilor de război, ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, elevi, și cadre didactice.

Ceremonia a debutat cu acordarea onorului militar, salutul Drapelului de Luptă și intonarea Imnului Național al României. După oficierea slujbei de pomenire a eroilor neamului românesc, elevii au depus flori și au aprins lumânări de veghe la morminte, iar oficialitățile au depus coroane la Monumentul Eroilor. Dintre partied, au depus coronae de flori PSD Argeș, PNL Argeș, USR Argeș și Pro-România Argeș.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare în acordurile Fanfarei “Argeșul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

84 − 82 =