1,4 TONE DE DEȘEURI, ADUNATE DIN LACUL DE ACUMULARE PITEȘTI

Stiri

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea acționează periodic pentru întreținerea cursurilor de apă administrate, inclusiv prin activități de ecologizare.

Deși în luna martie aceste activități au avut o frecvență mai mare, deșeurile au reapărut în lacurile de acumulare, aduse de pe maluri în urma ploilor.

Miercuri, 17 aprilie, Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a efectuat o nouă acțiune de colectare a deșeurilor de pe mal și din apă. 16 angajați ai ABA Argeș – Vedea au strâns într-o zi 1,4 tone de pet-uri.

Acțiunea de strângere a gunoiului din apă este una foarte dificilă, pentru că trebuie făcută din barcă, iar gunoiul transportat la mal în saci. Cu toate acestea, zona încă nu este total igienizată, de aceea acțiunea va continua.

Din păcate, la următoarele ploi fenomenul se va repeta, iar acesta nu poate fi stopat atâta vreme cât pe malurile pâraielor, al râurilor și pe văi se vor arunca, ilegal, deșeuri. Pe lângă aspectul inestetic pe care îl au, aceste deșeuri sunt și un pericol în cazul creșterii debitelor pe râuri, deoarece produc blocaje în albie și ulterior inundații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + = 22