A ÎNCEPUT FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FOLCLOR „CARPAȚI”!

Stiri

Astăzi a început cea de a XXXVI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „CARPAȚI, Argeș, România”. Timp de 5 zile, locuitorii din orașele Pitești, Topoloveni, Câmpulung Muscel și Curtea de Argeș se prind în horă. Folclorul, dansul și portul popular din Europa și Asia vor fi în Argeș și Muscel.

Festivalul din Argeș este organizat în cadrul manifestării emblematice a județului, sub genericul „Sărbătorile Argeșului și Muscelului” de către Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Cultural Județean Argeș, acesta fiind o tradițională întâlnire anuală cu muzica, dansul și portul mai multor popoare.

Anul acesta ansamblurile participante sunt din: România, Bulgaria (două ansambluri), Muntenegru, Macedonia de Nord, Turcia, Bosnia și Republica Moldova.

Deschiderea festivalului a avut loc azi, de la ora 19:00, la Grădina de Vară din Pitești. Înaintea spectacolului de deschidere, de la ora 17.30, a avut loc o paradă a ansamblurilor participante, paradă ce s-a desfăşurat pe traseul Piața „Vasile Milea” – Primăria Municipiului Pitești. După scurte momente artistice, delegațiile au fost primite oficial de către viceprimarul Laurențiu Marian Zidaru. Apoi a urmat spectacolul propriu-zis, de la Grădina de Vară din Pitești.

Astfel de parade ale portului, muzicii şi dansului popular vor fi în toate localităţile care vor găzdui ediţia de anul acesta a festivalului. Se va putea bucura de dans, muzică și port popular publicul din Topoloveni în 4 septembrie, Câmpulung pe 5 septembrie și Curtea de Argeș în data de 6 septembrie și din nou Pitești, la 7 septembrie.

Închiderea Festivalului va avea loc la Grădina de Vară, în data de 7 septembrie, începând cu ora 18.00.

Accesul publicului este liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 5 =