EXPERIMENTUL PITEȘTI POATE FI VĂZUT LA TEATRUL „DAVILA”

Stiri

Duminică, 27 ianuarie 2019, de la ora 18:30, toți doritorii pot viziona spectacolul ”Experimentul P”, în Sala Mare a Teatrului ”Alexandru Davila” din Pitești.

„Spectacolul este inspirat de cazul real al Experimentului Pitești, care a avut loc între 1949-1952 și în care s-a încercat crearea unei instituții de reformare a naturii umane.

M-a interesat impulsul utopic care vede ca posibilitate reală spălarea pe creier și construirea unui om nou care la rândul lui să spele pe creier alți oameni. Piesa urmărește povestea unui tânăr selectat într-un experiment de acest tip.
Mă interesează felul în care bunele intenții pot aduce rezultate dezastruoase. O trăsătură caracteristică oricărei utopii este visul unei armonii desăvârșite. Pentru imaginația utopică, conflictele inerente naturii umane pot fi lăsate în urmă.

Conflictele dintre autoritate și individ, dintre destinul colectiv și destinul individual, dintre individ și om ca reflecție a politicului, dintre ceea ce devenim ca să satisfacem politicul și noi înșine cu talentul nostru individual, antagonismul dintre diferitele idealuri ale vieții fericite, alegerile pe care trebuie să le facem între diferite tipuri de rău, toate aceste conflicte, care sunt permanente în orice societate, devin nesemnificative pentru gândirea utopică.

O existență lipsită de conflicte este imposibilă și peste tot unde a fost încercat, rezultatul a devenit intolerabil.”, a spus Radu Dragomirescu, cel care s-a ocupat de text.

Distribuția: Gogu Preda, Ciprian Valea, Ramona Olteanu, Ada Dumitru, Dan Andrei, Diana Bagdasar, Daniela Butușină, Radu Bunescu, Iulia Dumitru, Oana Marcu, Andrei Nedelea, Alexandru Nuță, Tatiana Serghi.

Biletele se pot rezerva online http://www.teatruldavila.ro/sala-mare2/experimentul-p5 și cumpara de la agenția teatrală.

Rezervările online trebuie achitate la agenția teatrală cu cel putin 15 minute înainte de începerea spectacolului, în caz contrar acestea vor fi anulate automat de către sistemul electronic de gestionare al biletelor și locurile devin disponibile pentru vânzare.

Preț biletului este de 15 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 1 =