UPDATE – CONTROALE ÎN GARA PITEȘTI.

Stiri

Update: La acţiune au participat 42 de poliţişti din cadrul Serviciului Poliţie Transporturi Argeş, ai Poliţiei Municipiului Piteşti şi Curtea de Argeş, ai Poliţiei Oraşului Ştefăneşti, Topoloveni şi Costeşti.

Poliţiştii argeșeni au desfăşurat activităţi în zona a 10 staţii CFR, fiind legitimate peste 100 de persoane, iar cu ocazia activităților au fost depistați peste 40 de călători frauduloși, care au fost sancționați de personalul CFR.

Activitatea a vizat depistarea călătorilor frauduloși, prevenirea furturilor, depistarea persoanelor fără adăpost, prevenirea actelor de cerșetorie și comerț ambulant, precum și descurajarea oricăror fapte ilegale.

•Pentru a nu cădea victime ale unor infracţiuni comise în staţii de transport feroviar sau zonele adiacente, poliţiştii vă recomandă:

• Pe întreaga durată a deplasărilor, nu țineți portofelul, actele personale sau telefoanele mobile în buzunarele exterioare fără fermoar, pentru că reprezintă o țintă a hoților, dar și datorită riscului de a le pierde. Păstrați banii și obiectele de valoare în buzunarele interioare ale hainei.

• La achitarea biletului sau altor cumpărături, nu scoateți toată suma de bani, ci numai necesarul plății contravalorii acestora, ferindu-vă de priviri indiscrete. Când efectuați plata cu cardul, tastați codul PIN cu discreție. Păstrați cardurile cu funcția contact-less în buzunarele de la piept sau în condiții în care să nu poată fi scanate cu aparate POS mobile.

• Acordați o atenție sporită bunurilor dumneavoastră. Evitați să vă înghesuiți și nu permiteți să fiți înghesuiți, nici la achitarea biletelor, la cumpărături, la urcatul şi coborâtul din tren, precum şi pe durata călătoriei.

• Supravegheați în permanență copiii, în cazul în care vă însoțesc, și țineți bagajul în raza vizuală. Atenţie la conduita persoanelor de lângă dumneavoastră.

• Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice pentru a cumpăra ceva de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea. Nu uitați că ceea ce pare prea frumos ca să fie adevărat, chiar așa și este!

• În situația în care observați comiterea unei fapte ilegale, sesizați personalul CFR și poliția despre cele observate, încercând să rețineți cât mai multe elemente care să ajute la identificarea autorilor.

De la primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului Poliție Transporturi Argeș, participă la acțiunea desfășurată la nivel național, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi din cadrul Poliției Române.

Astfel, timp de 4 ore, poliţiştii vor desfășura controale în zona stațiilor de cale ferată, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în zona acestora.

Se are în vedere depistarea călătorilor frauduloși, prevenirea furturilor, depistarea persoanelor fără adăpost, prevenirea actelor de cerșetorie și comerț ambulant, precum și descurajarea oricăror fapte ilegale.

În activități sunt angrenați și jandarmi, polițiști locali și colegi de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

22 − 18 =