HOTELUL „MUNTENIA”, ÎN CONSTRUCȚIE, LA 1975

Pitestiul vechi

S-a construit frenetic la începutul anilor 1970 în Pitești! Apăreau cartiere noi, fabrici, uzine, ba chiar și autostrada. O atenție specială s-a acordat zonei centrale. Au apărut „Fortuna”, Magazinul „Trivale”, Casa de Cultură a Sindicatelor  Pitești, Palatul Administrativ. Dar și turnul octogonal cu 12 etaje al Hotelului „Muntenia”.

Inaugurarea a avut loc la 30 aprilie 1976, arhitect fiind Nicolae Ernst, proiectul de rezistență fiind realizat de Eugeniu Dumitrache, fost Cetățean de Onoare al Piteștiului (propunerea mi-a aparținut!).

Este o clădire reprezentativă pentru Municipiului Pitești, aceasta apărând în multe cărți poștale din anii ’70-’80, dar și mai apoi.

Numărul personalităților cazate la Hotelul „Muntenia” este impresionat și neștiut. În 1977, Nicolae Ceaușescu îl primea în parcarea „Muntenia” pe  preşedintele R. S. Cehoslovacia, Gustáv Husák.

(Nota redacției: Cărțile poștale și toate fotografiile  din această rubrică fac parte din colecția particulară a lui Cătălin Tudor, anticar și colecționar din Pitești. Textele aparțin lui Jean Dumitrașcu. Cred că reușim, la anul, să publicăm un album inedit cu Piteștiul vechi!  Reproducerea imaginilor este interzisă, fără acordul lui Cătălin Tudor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 18 = 19