„ADOLESCENȚĂ FĂRĂ DELINCVENȚĂ”, PROIECT AL JANDARMILOR ÎN ȘCOLI

Tineret

În această săptămână, jandarmii argeșeni au continuat seria activităților cu caracter preventiv, desfășurate în unele școli și licee din județul nostru.

Denumirea campaniei sub care s-au desfășurat aceste activități este „Adolescență fără delincvență” și se adresează elevilor învățământului preuniversitar, astfel că în aceste zile peste 200 de tineri au participat la ședințele interactive desfășurate de jandarmi.

Scopul principal al acțiunilor este ca tinerii să conștientizeze care sunt consecințele legale, sociale sau morale ale faptelor antisociale sau ale infracțiunilor pe care le pot comite, dar și care sunt metodele prin care se pot apăra pentru a nu deveni victime.

În cadrul discuțiilor, jandarmii le-au prezentat elevilor cum pot identifica o situație periculoasă, ce pot face pentru siguranța lor, ce drepturi au și cum le pot exercita.

Conștientizând importanța acestor activități, jandarmii vor continua să meargă în unitățile de învățământ, astfel ca mesajul lor să fie auzit și transmis mai departe de cât mai mulți tineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

74 + = 75